Downloads: Geluidsfragmenten

Op de downloadpagina's van Scannernet.nl kunt u een grote verscheidenheid vinden aan downloads. Geluidsfragmenten, software en documenten zijn gratis te downloaden. Alle bestanden zijn overzichtelijk gerangschikt.

Neem gerust een kijkje of er iets voor u tussen zit. In deze downloadsectie kunt een aantal geluidsfragmenten vinden die u kunt downloaden. De geluidsfragmenten zijn gerangschikt per type. Behalve voor privegebruik mogen de bestanden niet zonder toestemming van de maker gebruikt worden. Wilt u een bestand gebruiken voor een website of voor overige media, dan verzoeken wij u contact met ons op de nemen info@scannernet.nl

Geluidsfragmenten

HARLINGEN- Op 13 juni 2015 vond er een aanvaring tussen het vrachtschip 'Abis Esbjerg' en de viskotter 'FD-283' plaats in de haven van Harlingen, waarna de viskotter dreigde te zinken. Dit kon door de inzet van hulpdiensten voorkomen worden.

LEEUWARDEN- Beide eerste F35 jachtvliegtuigen van de luchtmacht arriveerden maandag 23 mei 2016 rond 21:00 op Vliegbasis Leeuwarden naar hun circa 9 uren durende vlucht vanuit Amerika. De F-35’s zijn onder andere naar Nederland gehaald voor zogenoemde 'belevingsvluchten'.

AMELAND- Donderdagavond 5 september kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding van de YE-42 (Anna Elizabeth)dat ze brand hadden in de machinekamer. Het schip met 5 opvarenden bevond zich op dat moment 1 kilometer noord van Ameland.

LEEUWARDEN- Donderdagmiddag, 9 juni 2016 crashte een Zwitserse straaljager van het demoteam Patrouille Suisse van de Zwitserse luchtmacht nabij Beetgum. Dit gebeurde nadat het vliegtuig in de lucht in botsing kwam met een andere straaljager van het team tijdens oefeningen voor de demo die gegeven zou worden tijdens de Luchtmachtdagen 2016 op Vliegbasis Leeuwarden.

LEEUWARDEN- Op 29 oktober kreeg een F16 van de vliegbasis Leeuwarden tenhnische problemen tijdens een oefenvlucht. De F16 kon een voorzorgslanding maken op vliegbasis Leeuwarden.

LEEUWARDEN- Op 7 augustus 2014 kreeg een F16 van de vliegbasis Volkel tenhnische problemen tijdens een oefenvlucht. De F16 kon een voorzorgslanding maken op vliegbasis Leeuwarden.

LEEUWARDEN- Op 6 januari vertrok de AB-412 SAR-helikopter met het callsign Gannet-03 voor de laatste keer vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Het 303 SQN. werd per 1 januari 2015 opgeheven. Daardoor zijn de bekende gele helikopters overbodig geworden.

LEEUWARDEN- Op 21 januari vertrok de laatste AB-412 SAR-helikopter met het callsign Romeo-01 vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Het 303 SQN. werd per 1 januari 2015 opgeheven. Daardoor zijn de bekende gele helikopters overbodig geworden.

LEEUWARDEN- Communicatie Vliegbasis Leeuwarden Tower (247.6750) tijdens dag 2 Frisian Flag 2016

GAAST- Zaterdag 1 november werd een brandend jacht ontdekt op het IJsselmeer voor de kust van Gaast. De enige opvarende kon zich zwemmend in veilgheid brengen. Diverse redddingboten en hulpdiensten vanaf het land assisteerden bij de reddingsactie.

NOORDZEE- Op zondag 25 november sloegen twee opvarenden van het vrachtschip "Timberland"  overboord tijdens de zware storm op de Noordzee. Dit gebeurde circa 120 kilometer ten noorden van Terschelling. Ondanks een grote reddingsactie kon het leven van de mannen niet gered worden.

VLIELAND- Op dinsdag 9 augustus 2016 raakte een opvarende van het zeiljacht 'Watermark' overboord in het Zuider Stortemelk op de Noordzee bij Vlieland. Door inzet van reddingboten en bergingsvaartuigen kon de man snel gevonden en gered worden.

LEEUWARDEN- Op 5 september 2015 stegen twee F16's van Vliegbasis Leeuwarden op om een vliegtuig waarmee geen radiocontact was boven Nederland te onderscheppen. Het vliegtuig, een Boeing 737 werd reeds 'achtervolgt' door de Duitse QRA. Nadat de communicatie met het toestel was hersteld keerden de gevechtsvliegtuigen weer terug naar de vliegbasis.

LEEUWARDEN- Op 6 oktober 2018 stegen twee F16's van Vliegbasis Leeuwarden op om een vliegtuig waarmee geen radiocontact was boven Nederland te onderscheppen. Nog voordat de beide F16's ter plaatse waren werd het radiocontact herstelt en keerden de gevechtsvliegtuigen weer terug naar de vliegbasis.

LEEUWARDEN- Op 12 augustus 2014 stegen twee F16's van Vliegbasis Leeuwarden op om een vliegtuig waarmee geen radiocontact was boven de Noordzee te onderscheppen. Na visueel contact keerden beide gevechtsvliegtuigen weer terug naar de vliegbasis.

TERSCHELLING- Het charterschip Arthur van Schendel liep tijdens een storm op 9 juni 2012 op een strekdam op Terschelling. De gasten die aan boord waren konden worden afgezet op de dam waarna bergingsvaartuig Hurricane de klipper van de dam trok.

HARLINGEN- De gasolietanker Elize V. liep op 15 juni door een navigatiefout aan de grond in het vaarwater de Boontjes nabij Harlingen. De tanker kon later die dag met enige hulp haar reis naar Harlingen vervolgen.

IJSSELMEER- Op 22 februarie 2012 zonk het werkschip TB-2 op het IJsselmeer nabij Breezanddijk. Ondanks een grote zoek- en reddingsactie kon het leven van de twee opvarenden niet gered worden. Hun lichamen werden later geborgen.

KORNWERDERZAND- Op 28 april 2012 sloeg een 9 meter lang zeiljacht lek op de basaltblokken bij de haveningang Kornwerderzand. Het Kustwachtcentrum alarmeerde diverse schepen om hulp te verlenen.

HARLINGEN- Op zaterdag 29 november 2014 sloeg het jacht "Zeezeilers" lek op een boei in de Blauwe Slenk. Reddingstations Vlieland en Harlingen voeren uit om het jacht te assisteren. Uiteindelijk werd het jacht naar Harlingen gesleept.

NOORDZEE- Op woensdag 25 juli 2014 kwam het deense zeiljacht "Gwendoline" met twee opvarenden in de problemen op de Noordzee, 50 kilometer ten noorden van Ameland. Het zeiljacht dreigde te zinken. Een helikopter heeft de twee opvarenden gered vanaf een reddingsvlot. Bergers wisten het jacht te behouden.

WADDENZEE- Op zaterdag 19 april 2014 vond er een grote zoekactie plaats op de Waddenzee en Noordzee naar een vermiste opvarende van het vissersschip FD-281 (Kornelis Jan). Hieraan deden een groot aantal varende en vliegende eenheden aan mee.

TEXEL- Een rubberboot met twee opvareden liep op 4 augustus 2014 op een zandplaat tussen Texel en Harlingen. Na een grote zoekaktie konden de twee opvarenden gered worden door een SAR-helikopter

 
 
Powered by Phoca Download