Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Boerderij Reduzum verwoest door grote brand

Boerderij Reduzum verwoest door grote brand

REDUZUM- Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een boerderij aan de Tsienzerbuorren in Reduzum in de as gelegd. De brand ontstond rond 0:30 in de stal van de boerderij en al snel verspreidde het vuur zich. 


Man ernstig gewond na val in REC Harlingen

Man ernstig gewond na val in REC Harlingen

HARLINGEN- Maandagavond is een man ernstig gewond geraakt tijdens werkzaamheden in de Reststoffen Energie Centrale (REC) van Omrin aan de Lange Lijnbaan in Harlingen. Dit gebeurde nadat de man enkele meters vanaf een steiger naar beneden viel.

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee

TERSCHELLING- De snelboot 'Koegelwieck' van Rederij Doeksen is woensdag in de namiddag vastgelopen in de Slenk, 4 mijl ten zuiden van Terschelling. De veerboot was onderweg van Terschelling naar Harlingen met 82 passagiers en 6 bemanningsleden toen het buiten het vaarwater aan de grond liep.

Brand op dak woning Sexbierum

Brand op dak woning Sexbierum

SEXBIERUM- Vrijdagochtend brak er brand uit op het dak van een woning aan de Adelenstrjitte in Sexbierum. Korte tijd waren er vlammen zichtbaar op het dak van de woning. Door kordaat ingrijpen van politie en de brandweerkorpsen van Franeker en Harlingen kon erger voorkomen worden.

Containers slaan overboord op Noordzee

Containers overboord Noordzee

TERSCHELLING- In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een containerschip op de Noordzee, ten noorden van Schiermonnikoog een groot aantal containers verloren. Dit gebeurde tijdens stormachtige omstandigheden. Het schip, de ‘MSC Zoe’ was onderweg naar Bremerhaven toen de containers overboord sloegen.

IJskoud 2019 in: Nieuwjaarsduik Harlingen

Nieuwjaarsduik 2019 Harlingen 

HARLINGEN- Het was bikkelen voor de grote groep deelnemers aan de Nieuwjaarsduik 2019 in Harlingen. Een harde wind zorgde ervoor dat het behoorlijk koud aanvoelde, maar het weerhield de echte 'bikkels' niet om een duik in de Waddenzee bij Harlingen te nemen.

Jaarwisseling Noord-West Friesland verloopt relatief rustig

Jaarwisseling Noord-West Friesland verloopt rustig

HARLINGEN- De jaarwisseling is in onze regio relatief rustig verlopen. Grote incidenten bleven uit, al moesten de hulpverleningsinstanties wel enkele malen in actie komen. In Franeker woedde een dakbrand waarbij brandweer Franeker assistentie kreeg van korps Harlingen.

Scannernet.nl: Het jaar 2018 in cijfers

2018 

HARLINGEN- Het is in het nieuwe jaar altijd leuk om even terug te blikken op het voorgaande jaar. In 2018 wisten weer veel bezoekers de weg naar Scannernet.nl te vinden. Voor het tweede jaar op rij behaalde de site meer dan 1 miljoen pageviews in een jaar.