Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Fikse aanrijding Arumerweg Witmarsum

Fikse aanrijding Arumerweg Witmarsum

WITMARSUM- Bij een aanrijding op de driesprong Arumerweg - Gysbert Japiksweg in Witmarsum is dinsdag een automobilist gewond geraakt. Twee auto reden frontaal op elkaar na vermoedelijk een voorrangsfout. De bestuurder die gewond raakte is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis van Sneek.


Diefstal vanaf boot: getuigen gezocht

Getuigen zware mishandeling Harlingen gezocht

HARLINGEN- De politie van Noordwest Fryslân onderzoekt een diefstal vanaf een boot gepleegd tussen donderdag 10 augustus 2017 18:00 uur en vrijdag 11 augustus 2017 20:00 uur in de omgeving van Ludingaweg ter hoogte van waterzuivering te Harlingen.

Visserijdagen Harlingen 2017 komen eraan!!

VVisserijdagen Harlingen 2017 komen eraan

HARLINGEN- De Visserijdagen Harlingen staan weer voor de deur. Voor de 58e keer wordt dit traditionele evenement in de havenstad georganiseerd. Dit jaar kunnen de bezoekers van de Visserijdagen van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september 2017 weer genieten van talloze activiteiten.

400e patiëntenvlucht Waddenhelikopter

400e patiëntenvlucht Waddenhelikopter

LEEUWARDEN- Woensdag heeft de Waddenheli zijn 400e patientenvlucht uitgevoerd. De helikopter van RAV-Fryslan wordt met name ingezet voor patientenvervoer vanaf de Waddeneilanden naar ziekenhuizen in Friesland en Groningen.

Onderzoeksrapport 'Mastbreuk Harlingen' gepresenteerd

 Onderzoeksrapport 'Mastbreuk Harlingen' gepresenteerd

HARLINGEN- Om de veiligheid van passagiers te waarborgen, moet de bruinevlootsector van historische schepen professionaliseren. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van het onderzoek ‘Mastbreuk Harlingen’.

Zoekactie na aantreffen bootje van Harinxmakanaal

Zoekactie na aantreffen bootje van Harinxmakanaal Harlingen

HARLINGEN- Donderdagmiddag is er na het aantreffen van een bootje op het van Harinxmakanaal nabij Harlingen een zoekactie opgestart. Het bootje van circa 4 meter werd in het midden van het kanaal aangetroffen ter hoogte van bedrijventerrein 'Oostpoort'.

Grafschennis Begraafplaats Harlingen: getuigen gezocht

Grafschennis Begraafplaats Harlingen: getuigen gezocht

HARLINGEN- Tussen vrijdagmiddag 14 juli 2017 16:00 uur en zaterdagmorgen 15 juli 2017 10:00 uur zijn een aantal vernielingen en diefstallen gepleegd op de Algemene Begraafplaats aan de Begraafplaatslaan in Harlingen. Van meerdere graven zijn koperen hekjes en koperwerk weggenomen.

Cityswim Harlingen 2017: zwemmen voor het goede doel

Cityswim Harlingen: zwemmen door havens en grachten

HARLINGEN- Zaterdag vond alweer voor de 3e keer een unieke zwemtocht plaats door de havens en grachten van Harlingen: de Cityswim Harlingen 2017. Een groot aantal zwemmers ging de uitdaging. Vanaf de kades werden de zwemmers aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers.