Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

60e editie Visserijdagen Harlingen in aantocht

60e editie Visserijdagen Harlingen in aantocht

HARLINGEN- Ook dit jaar vinden de traditionele Visserijdagen in Harlingen plaats en wel voor de 60e keer. Deze editie zal dan ook een speciaal tintje krijgen in de vorm van extra activiteiten. De bezoekers van de Visserijdagen kunnen van woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus weer genieten van talloze activiteiten.


Auto in brand na aanrijding N393 Oosterbierum

Auto in brand na aanrijding N393 Oosterbierum

OOSTERBIERUM- Woensdagmiddag ontstond er op de Haerdawei (N393) net buiten Oosterbierum een ongeval tussen twee personenauto's. Een van de betrokken auto's raakte na het ongeval in brand, de andere kwam in de naastgelegen sloot terecht.

Brand verwoest loods boerderij Welsrijp

Brand verwoest loods boerderij Welsrijp

WELSRIJP- Een grote brand heeft dinsdagmiddag een loods naast een boerderij aan het Oastein in Welsrijp volledig verwoest. De brandweer van Franeker kreeg bij het bestrijden van het vuur assistentie van de korpsen van Wommels, Harlingen, Mantgum en Leeuwarden.

Spijkerstad Harlingen 2019 - 'De Oertijd'

Spijkerstad Harlingen 2019 -  'De Oertijd'

HARLINGEN- In de eerste week van de schoolvakanties werd er in Harlingen weer de jaarlijkse 'Spijkerstad' gehouden. Alweer voor de dertiende keer konden kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar uit Harlingen genieten van dit vierdaagse evenement.

Vrachtwagenchauffeur bekneld bij ongeval Afsluitdijk

Vrachtwagenchauffeur bekneld bij ongeval Afsluitdijk

AFSLUITDIJK- Bij een ongeval tussen twee vrachtwagens op de Afsluitdijk nabij Kornwerderzand is donderdagochtend een vrachtwagenchauffeur gewond geraakt. Hij botste met zijn vrachtwagencombinatie achterop een andere vrachtwagen en kwam door het ongeval bekneld te zitten.

Zeezwemtocht wordt zwemtocht in haven Harlingen

Zeezwemtocht Harlingen 2019

HARLINGEN- Afgelopen zaterdag werd de Zeezwemtocht in Harlingen gehouden, althans dat was de bedoeling. Echter gooide de harde wind (6 bft) roet in het eten en mede voor de veiligheid van de deelnemers werd besloten om de 2 kilometer zwemmend in de Nieuwe Willemshaven af te leggen.

Groots onthaal in Harlingen voor Maarten van der Weijden

Groots onthaal in Harlingen voor Maarten van der Weijden

HARLINGEN- Zwemmer Maarten van der Weijden is zondagochtend groots onthaalt in Harlingen. De zwemmer is bezig met zijn Elfstedenzwemtocht om hiermee geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Vrijdagavond dook Maarten in Leeuwarden het water in om de tocht van circa 200 kilometer af te leggen.

Veel bezoekers en deelnemers Tobbedansen 2019

Veel bezoekers en deelnemers Tobbedansen 2019

HARLINGEN- Zaterdag was de terugkeer van een oer-Harlinger traditie: het Tobbedansen. Het Tobbedansen keerde terug na een korte afwezigheid nadat het eerder een aantal malen op het programma van de Visserijdagen had gestaan.

Lanenkaatsen 2019 in focus

Lanenkaatsen 2019 in focus

HARLINGEN- Uiteraard werden ook dit jaar de traditionele kaatswedstrijden op de Lanen in Harlingen gekaatst en wel voor de 70e keer. Een jubileum dus. Van maandag tot en met vrijdag deden veel sport- en kaatsliefhebbers mee aan deze unieke sport op een unieke locatie.