Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Vrachtwagen verliest lading in tunnelbak N31 Harlingen

Vrachtwagen verliest lading in tunnelbak N31 Harlingen

HARLINGEN- Vrijdag aan het begin van de avond vond er een ongeval plaats in de tunnelbak N31 te Harlingen. Het ongeval ontstond nadat een vrachtwagen steigermateriaal verloor die vervolgens op de rijbaan terecht kwam.


Lijnbus ramt viaduct Franeker

Lijnbus ramt viaduct Franeker

FRANEKER- Een lijnbus van Arriva heeft donderdagochtend een viaduct geramd aan de Rients Koopmansstraat in Franeker. De bus bleek te hoog om veilig onder het viaduct door te kunnen. Een aantal gasflessen bovenop de bus scheurden open door de aanrijding.

Vrijspraak schipper in zaak 'mastbreuk charterschip'

 Afgebroken mast charterschip Harlingen was verrot

HARLINGEN- De Rechtbank Noord-Nederland spreekt de schipper en eigenaar van het zeilschip Amicitia vrij. De schipper stond terecht voor dood door schuld vanwege een ongeval aan boord van zijn schip. Hierbij kwamen drie opvarenden om het leven.

Gewonde door losgeschoten trailer Haulewei Wijnaldum

Gewonde door losgeschoten trailer Haulewei Wijnaldum

WIJNALDUM- Donderdagmiddag is een automobilist(e) gewond geraakt bij een ongeval op de Haulewei (N393) ter hoogte van Wijnaldum. Het ongeval werd veroorzaakt door een bizarre oorzaak, namelijk het losschieten van een trailer van een vrachtwagencombinatie.

Zoutsloter Kerstmarkt 2018 **AFGELAST**

Zoutsloter Kerstmarkt 2018 komt eraan

HARLINGEN- De organisatie van de Zotsloter Kerstmarkt heeft in samenspraak met diverse partijen besproken de ediatie van 2018 af te lassen i.v.m. de slechte weersvoorspelling. De Zoutsloter Kerstmarkt 2018 gaat dus niet door.......

Aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

Aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

HARLINGEN- De politie heeft dinsdag in een onderzoek naar handel in hennep en XTC zeven aanhoudingen verricht. Ook werden acht woningen, één bedrijfspand en een caravan doorzocht. Daarbij werd beslag gelegd op een vuurwapen, contant geld, administratie, computerapparatuur en diverse soorten drugs.

Brand in kerk Franeker: pand ontruimd

logo brandweer

FRANEKER- Zondagochtend ontstond er een kleine brand in de Gereformeerde kerk 'De Voorhof' aan de Voorstraat in Franeker. Volgens de brandweer zat de brand in een koof in kerk, mogelijk ten gevolge van een elektrisch defect. Circa 100 aanwezigen moesten de kerk verlaten.

45 km auto uitgebrand in Harlingen

45 km auto uitgebrand in Harlingen

HARLINGEN- De brandweer van Harlingen werd zaterdagmiddag om 14.40 gealarmeerd voor een autobrand aan de Cort van der Lindenstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een 45km auto die door onbekende oorzaak vlam had gevat.

Auto botst op weginspecteur Rijkswaterstaat op A31

Auto botst op weginspecteur Rijkswaterstaat op A31

PEINS- Op de A31 tussen Franeker en Dronrijp hebben vrijdagmiddag meerdere ongevallen voor een ravage gezorgd. In eerste instantie ging het om een eenzijdig ongeval ter hoogte van Peins. Hierbij vielen geen gewonden maar ontstond er wel de nodige schade en raakte de weg bezaaid met rommel en modder.