Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

28 april: Reddingbootdag KNRM 2018

Reddingbootdag KNRM 2018

HARLINGEN- Op zaterdag 28 april 2018 wordt weer de jaarlijkse Nationale Reddingbootdag van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) gehouden. Op de vele KNRM-stations kan men een kijkje nemen in de spreekwoordelijke keuken.


Veel schade door gekantelde tractor Harlingen

Veel schade door gekantelde tractor Harlingen

HARLINGEN- Woensdagmiddag kantelde een tractor met daarachter een aanhangwagen op de Oude Ringmuur nabij de Tjerk Hiddessluizen in Harlingen. In een scherpe bocht, na de sluizen in de richting van de veerterminal van Rederij Doeksen ging het door nog onbekende oorzaak flink mis.

Frisian Flag 2018 in beeld

Frisian Flag 2018 in beeld

LEEUWARDEN- Ook dit jaar vindt de internationale vliegoefening 'Frisian Flag' plaats. Naast het volgen van de vliegbewegingen via de site door bijvoorbeeld de live scanner streams en het Flightinfo-systeem/MLAT-map willen wij de bezoekers van Scannernet.nl net als vorig jaar foto's gemaakt door de spotters zelf laten zien.

Zonovergoten Vlootdag 2018 Harlingen

Vlootdag Harlingen 2018

HARLINGEN- Zaterdag vond wederom de jaarlijkse Vlootdag plaats op en in de Zuiderhaven in Harlingen. Een jaarlijks terugkerend evenement waarmee traditioneel  het vaarseizoen van de "Bruine Zeilvloot" wordt geopend. Op deze dag was er een nautische markt en diverse optredens van diverse koren.

Kordaat optreden brandweer voorkomt erger bij dakbrand Harlingen

Kordaat optreden brandweer voorkomt erger bij dakbrand Harlingen

HARLINGEN- Kordaat optreden van Brandweer Harlingen heeft er woensdagavond voor gezorgd dat een brand in een rieten kap van een woning aan de Midlumerlaan in Harlingen 'slechts' voor beperkte schade heeft gezorgd.

Scannernet.nl zoekt goed doel

Scannernet.nl zoekt goed doel

HARLINGEN- Scannernet.nl is op zoek naar goede doelen. Wij zijn op zoek naar goede doelen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en dan met name lokale initiatieven zoals dierenambulances, goederenbanken en/of goede doelen die een raakvlak hebben met onze website.

Auto ramt woning Harlingen

Auto ramt woning Harlingen

HARLINGEN- Vrijdagmiddag heeft een automobilist(e) een woning aan de Havenweg in Harlingen geramd. Dit gebeurde op het parkeerterrein van de Albert Heijn in de havenstad. Bij het ongeval raakte de auto eerst ook nog een geparkeerde auto die hierbij, net als de woning zwaar beschadigd raakte.

Grootste Tall Ships ter wereld naar Harlingen

Grootste Tall Ships ter wereld naar Harlingen

HARLINGEN- Komende zomer is het grootste traditionele zeilschip ter wereld te bewonderen in Harlingen. De Sedov uit Rusland zet haar koers richting Harlingen. Ook het op één na grootste zeilschip ter wereld, de Kruzenshtern, heeft laten weten deel te nemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Jongeren duwen vrouw Harlingen: getuigen gezocht

Jongeren duwen vrouw Harlingen: getuigen gezocht

HARLINGEN- Op dinsdag 26 maart omstreeks 21.30 uur liep een 64 jarige vrouw met haar hondje over de Koningin Wilhelminastraat te Harlingen. Nabij het uitvaartcentrum naderden 3 of 4 jongens haar uit de richting van het spoor. Toen ze de jongens passeerde werd ze omver geduwd en kwam hierdoor ten val.