Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Opnieuw ongeval Wommelserweg Tzum

Opnieuw ongeval Wommelserweg Tzum

TZUM- Op de Wommelserweg nabij Tzum vond zondagochtend voor de derde keer in korte tijd een ongeval plaats. Ook ditmaal was de waarschijnlijk oorzaak gladheid. Twee voertuigen, een pick-up truck en een bestelauto botsen frontaal op elkaar.


Wederom groei voor haven Harlingen

Wederom groei voor haven Harlingen

HARLINGEN- De Harlinger haven heeft een wederom goed jaar achter de rug. De totale goederenoverslag met zee- en binnenschepen steeg in 2017 met 11% van van 3.720.964 ton naar 4.120.160 ton. Het aandeel van de zeescheepvaart in de totale overslag bedroeg 44%.

Politie NW-Friesland houdt verkeersactieweek: 148 bekeuringen

Politie NW-Friesland houdt verkeersactieweek: 148 bekeuringen

HARLINGEN- In de week van 8 t/m 14 januari heeft Politie Noordwest Friesland een verkeersactieweek gehouden binnen het bewakingsgebied van team Noordwest, de gemeenten Harlingen en de Waadhoeke (o.a. Franeker).

Onderschepping Russische bommenwerpers boven Noordzee

Gevechtsvliegtuigen onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee

NOORDZEE- Belgische en Engelse gevechtsvliegtuigen hebben maandagochtend aan het einde van de ochtend twee Russische bommenwerpers onderschept boven de Noordzee tussen Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Veel rookontwikkeling bij brandje De Spiker

Veel rookontwikkeling bij brandje De Spiker

HARLINGEN- Vrijdagavond heeft er een korte brand gewoed in verzorgingshuis 'De Spiker' aan de Saltryperlaan in Harlingen. De brand ontstond op de 1e verdieping in een scootmobiel. Personeel wist de brand te blussen en aanwezige bewoners te evacueren. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Oldtimer rijdt op vrachtwagen Dongjum

Oldtimer rijdt op vrachtwagen Dongjum

DONGJUM- Een automobilist is vrijdagavond op een stilstaande vrachtwagen op de Tzummarumerweg in Dongjum gereden. Het ongeval gebeurde rond 19:00. De automobilist raakte gewond en moest door de brandweer en gealarmeerd ambulancepersoneel uit het zwaarbeschadigde voertuig worden gehaald.

Banden gestolen bij garage Franeker

Banden gestolen bij garage Franeker

FRANEKER- In de nacht van dinsdag op woensdag, 9 op 10 januari 2018, tussen 00.00 en 02.00 uur, vond er een inbraak plaats bij autobedrijf Deinum aan de Edisonstraat te Franeker. Vanuit een container werd een groot aantal banden met velgen gestolen.

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen

HARLINGEN- De Urker viskotter 'UK-64' is zaterdagochtend rond 04:15 vastgelopen voor de haven van Harlingen nadat het schip problemen kreeg met de voortstuwing. Het schip kwam vanaf de Noordzee toen het op de Waddenzee voor de haveningang van Harlingen technische problemen kreeg.

Storm zorgt voor stormschade in Harlingen

Storm zorgt voor stormschade in Harlingen

HARLINGEN- De westerstorm die woensdag over Nederland trok heeft ook in Harlingen en omstreken voor de nodige schade gezorgd. De wind trok aan tot een heuse westerstorm, 10 beaufort met windstoten van meer dan 110 km/u. Een aantal bomen in de havenstad waren hier niet tegen bestand.