Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Grafschennis Begraafplaats Harlingen: getuigen gezocht

Grafschennis Begraafplaats Harlingen: getuigen gezocht

HARLINGEN- Tussen vrijdagmiddag 14 juli 2017 16:00 uur en zaterdagmorgen 15 juli 2017 10:00 uur zijn een aantal vernielingen en diefstallen gepleegd op de Algemene Begraafplaats aan de Begraafplaatslaan in Harlingen. Van meerdere graven zijn koperen hekjes en koperwerk weggenomen.


Cityswim Harlingen 2017: zwemmen voor het goede doel

Cityswim Harlingen: zwemmen door havens en grachten

HARLINGEN- Zaterdag vond alweer voor de 3e keer een unieke zwemtocht plaats door de havens en grachten van Harlingen: de Cityswim Harlingen 2017. Een groot aantal zwemmers ging de uitdaging. Vanaf de kades werden de zwemmers aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers.

Brand legt muziekgebouw Berlikum in de as

Brand legt muziekgebouw Berlikum in de as

BERLIKUM- Zaterdagmiddag is het muziekgebouw aan de Mulseleane in Berlikum door een brand volledig in de as gelegd. De brand begon rond 16:10 als buitenbrand maar sloeg al vrij snel over naar het gebouw. Door de brandweer werd het sein 'Middel-brand' afgegeven.

Auto van de weg Achlumerweg Hitzum

Auto van de weg Achlumerweg Hitzum

HITZUM- Vrijdagmiddag rond 16:30 raakte een bestuurder van een Renault uit de koers op de Achlumerweg bij Hitzum. De auto kwam in een naastgelegen sloot terecht. De man raakte gewond bij het ongeval en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Auto over de kop Havenweg Harlingen

Auto over de kop Havenweg Harlingen

HARLINGEN- Bij een eenzijdig ongeval op de Havenweg in Harlingen is dinsdagochtend een auto over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurster van de auto een wegversmalling had geraakt. De auto kantelde en kwam op zijn dak tot stilstand.

Cityswim Harlingen 2017: Support Casper

Cityswim Harlingen 2017: Support Casper

HARLINGEN- Op zaterdag 15 juli 2017 wordt de 3e editie van Cityswim Harlingen georganiseerd door ZV de Vikings. De zwemtocht van circa 2 kilometer lang door de havens en grachten van Harlingen staat dit jaar in het teken van Support Casper.

Drukke dag voor harlinger KNRM-station

Drukke dag voor harlinger KNRM-station

HARLINGEN- Donderdag beleefde het harlinger KNRM-station een drukke dag. Aan het einde van de middag werden de redders gealameerd voor een vastgelopen jacht nabij Kornwerderzand. Na het uitvaren kostte het enige tijd om het gestrande jacht te vinden omdat het zich niet bevond op de opgegeven positie.

Getuigen zware mishandeling Harlingen gezocht

Getuigen zware mishandeling Harlingen gezocht

HARLINGEN– De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op de Heiligeweg in Harlingen. In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni is tussen 23.45 uur en 1.00 uur een jongeman door twee jongens geslagen en geschopt. De jongeman liep daarbij letsel op.

Zonnig en muzikaal Straatfestival Harlingen

Straatfestival Harlingen 2017

HARLINGEN- De weergoden waren goed gezind en daarom was het zaterdagmiddag goed toeven in het centrum van Harlingen tijdens het jaarlijkse Straatfestival. Diverse acts en optredens, waarbij straattheater, muziek en dans werden vertoond in het harlinger centrum zorgden voor een gezellige sfeer.