Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

KNRM en brandweer Harlingen rukken uit voor scheepsbrand

KNRM en brandweer rukken uit voor scheepsbrand

HARLINGEN- KNRM-reddingstation Harlingen en de brandweer van Harlingen moesten vrijdagavond in actie komen voor een motorjacht met brand aan boord op de Waddenzee. Het 12 meter lange plezierjacht had brand in het motorcompartiment en riep hulp in van de hulpdiensten.


Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen

Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen

HARLINGEN- Aan boord van het charterschip 'Mermaid' dat lag afgemeerd aan de drijvende steiger in de Nieuwe Willemshaven in Harlingen heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. De melding van de explosie kwam even na 20:00 binnen bij de hulpdiensten.

Elfstedentocht tractoren passeert Harlingen

Elfstedentocht tractoren in Harlingen

HARLINGEN- De tocht langs de elf Friese elfsteden wordt tegenwoordig op vele manieren afgelegd. Vrijdag en zaterdag legden circa 290 oldtimer tractoren de 230 kilometer lange route af. De Stichting Fryske Trekker Alvestêdetocht organiseert deze tour al enkele jaren.

Lanenkaatsen 2018 in focus

Lanenkaatsen 2018 in focus

HARLINGEN- Uiteraard werden ook dit jaar de traditionele kaatswedstrijden op de Lanen in Harlingen gekaatst en wel voor de 69e keer. Van maandag tot en met vrijdag deden veel sport- en kaatsliefhebbers mee aan deze unieke sport op een unieke locatie.

Feest in Harlingen: Juni Feestweek 2018

Juni Feestweek Harlingen 2018

HARLINGEN- De Juni Feestweek in Harlingen staat weer op het punt van beginnen. Van 4 tot en met 10 juni zijn er weer diverse activiteiten in de havenstad. Zo zijn er de jaarlijkse kaatspartijen op de Lanen in Harlingen oftewel Lanenkaatsen 2018.

Brand viskotter Harlingen lastig te bestrijden

Brand viskotter Harlingen lastig te bestrijden

HARLINGEN- Diverse brandweerkorpsen hebben maandagochtend de nodige moeite gehad om een brand aan boord van een viskotter die lag afgemeerd aan de Lange Lijnbaan in Harlingen te bestrijden. De brand ontstond rond 08:45 in één van de ruimen van het schip.

Zonnige Fietselfstedentocht 2018 door Harlingen

Fietselfstedentocht 2018 Harlingen

HARLINGEN- Maandagochtend, tweede Pinksterdag vertrokken duizenden fietsers vanuit Bolsward om de Friese Elfsteden aan te doen. Als eerste plaats werd Harlingen traditiegetrouw aangedaan. In de vroege ochtend haalden de eerste fietsers hun stempel in de binnenstad van de havenstad.

Zomerse Oldtimer Elfstedentocht door Harlingen

Oldtimer Elfstedentocht Harlingen 2018

HARLINGEN- Zaterdag werd voor de 33e keer de elfsteden oldtimerrally gehouden. Sinds 1984 is deze rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa. Aan de rally doen maximaal 600 voertuigen tot bouwjaar 1949 mee.

44e HT-roeirace geroeid onder perfecte omstandigheden

HT-race roeien 2018

HARLINGEN- Net als vorig jaar werd ook de HT-roeirace van dit jaar geroeid onder perfecte omstandigheden. Circa 135 sloepen met roeiers uit het gehele land maakten de oversteek van Harlingen naar Terschelling te maken. Om 08:30 vertrok de eerste groep sloepen vanuit de Nieuwe Willemshaven in Harlingen.