Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Stankoverlast door brand in afvaloven Harlingen

Stankoverlast door brand in afvaloven Harlingen

HARLINGEN- Door een brand ten gevolge van een technisch probleem in de REC (Reststoffen Energie Centrale) van Omrin aan de Lange Lijnbaan in Harlingen zijn er in Harlingen en omgeving zaterdag veel meldingen van stankoverlast binnengekomen.


Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Zaterdag rond 06:30 zijn twee F16's van de Koninklijke Luchtmacht opgestegen vanaf Vliegbasis Leeuwarden voor een Quick Reaction Alert (QRA). Beide gevechtstoestellen waren gealarmeerd omdat een lijnvliegtuig met aan boord een agressieve passagier het Nederlandse luchtruim binnenvloog.

A31: auto te water, inzittende(n) spoorloos

A31: auto te water, inzittende(n) spoorloos

HARLINGEN- Hulpdiensten zijn woensdagavond uitgerukt naar de A31 ter hoogte van Midlum. Daar raakte rond 21:40 een auto te water. Een voorbijganger die de auto te water zag raken waarschuwde de hulpdiensten die daarna met spoed ter plaatse gingen. 

Gewonden door omslaan raft Terschelling

Gewonden door omslaan raft Terschelling

TERSCHELLING- Op het Noordzeestrand bij West aan Zee op Terschelling (Paal-8) zijn dinsdagmiddag een aantal opvarenden van een raft gewond geraakt nadat deze in de branding omsloeg. Circa 10 personen raakten te water.

Auto raakt van weg A31 Midlum

Auto raakt van weg A31 Midlum

MIDLUM- Maandagmiddag rond 16:25 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een van de weg geraakte auto op de A31 nabij Midlum. Dit gebeurde op de rijbaan richting Leeuwarden. De auto kwam in de naastgelegen sloot terecht.

Buitenbrand op bedrijventerrein Harlingen

Buitenbrand op bedrijventerrein Harlingen

HARLINGEN- Zondagmiddag ontstond een brand in een berg compost bij Westra Groenrecycling aan de Kelvinstraat Harlingen. De berg afval is mogelijk ten gevolge van broei gaan branden. Dit leidde tot flinke rookontwikkeling .

Zeiljacht strandt op Noorderpier Harlingen

Zeiljacht strandt op Noorderpier Harlingen

HARLINGEN- Twee opvarenden van een zeiljacht kwamen donderdagmiddag in een benarde positie te zitten in de haven van Harlingen. Net na het binnenlopen van de haven viel de voortstuwing van het 13 meter lange jacht uit, waarschijnlijk door een touw in de schroef.

Keukenbrandje Harlingen valt mee

Keukenbrandje Harlingen valt mee

HARLINGEN- Een keukenbrandje in een woning aan de P.J. Troelstrastraat was donderdagmiddag snel onder controle. Om 11:35 werd de brandweer van Harlingen gealarmeerd voor de brand. Ter plaatse bleek het vuur inmiddels gedoofd te zijn. De brandweer deed nacontrole.

Harlingen Ongeschut 2018 afgelast

Harlingen Ongeschut 2018 komt eraan

HARLINGEN- ** Update** In verband met de verwachte weersomstandigheden (harde wind, windstoten, regen en een hoge waterstand) heeft de organisatie van Harlingen Ongeschut in goed overleg besloten het evenement af te lassen