Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

In beeld: Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019

HARLINGEN- Toen in 1994 de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond werd Herman Brandsma gevraagd om iets te organiseren. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd toen voor de eerste keer de Brandarisrace georganiseerd.


Gewonde bij aanvaring op Waddenzee

Gewonde bij aanvaring op Waddenzee

WADDENZEE- Bij een aanvaring tussen een charterschip en een vissersboot op de Waddenzee nabij Zurich is maandagmiddag één persoon gewond geraakt. Aan het einde van middag botsten de 'HK-83' en charterschip 'Waterwolf' op elkaar in de Boontjes, de vaarweg tussen Harlingen en Kornwerderzand.

Werkzaamheden antennepark Scannernet.nl

Werkzaamheden antennepark Scannernet.nl

HARLINGEN- Aankomende week gaan wij werkzaamheden aan ons antennepark uitvoeren. Er zullen een aantal antennes en bekabeling vervangen worden en tevens zullen wij filters en versterkers installeren. Hiermee willen wij de ontvangst verbeteren, wat uiteraard ook ten goede zal komen aan live scanner streams.

Visserijdagen Harlingen 2019: De foto's

Visserijdagen Harlingen 2019: De foto's

HARLINGEN- De Visserijdagen Harlingen zijn weer van start. Uiteraard zijn de fotografen van Scannernet.nl er ook weer bij dit jaar. Zij proberen dit volksfeest in beeld vast te leggen en deze foto's delen wij uiteraard graag met u. Elke dag zullen wij de mooiste en leukste foto's op deze pagina plaatsen.

Scooterrijder ernstig gewond bij ongeval Harlingen

Scooterrijder ernstig gewond bij ongeval Harlingen

HARLINGEN- Zondagavond is een scooterrijder zeer ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de hoek Rommelhaven - Noorderhaven in Harlingen. Rond 19:00 ging de man met forse snelheid onderuit en kwam op het wegdek terecht.

60e editie Visserijdagen Harlingen in aantocht

60e editie Visserijdagen Harlingen in aantocht

HARLINGEN- Ook dit jaar vinden de traditionele Visserijdagen in Harlingen plaats en wel voor de 60e keer. Deze editie zal dan ook een speciaal tintje krijgen in de vorm van extra activiteiten. De bezoekers van de Visserijdagen kunnen van woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus weer genieten van talloze activiteiten.

Auto in brand na aanrijding N393 Oosterbierum

Auto in brand na aanrijding N393 Oosterbierum

OOSTERBIERUM- Woensdagmiddag ontstond er op de Haerdawei (N393) net buiten Oosterbierum een ongeval tussen twee personenauto's. Een van de betrokken auto's raakte na het ongeval in brand, de andere kwam in de naastgelegen sloot terecht.

Brand verwoest loods boerderij Welsrijp

Brand verwoest loods boerderij Welsrijp

WELSRIJP- Een grote brand heeft dinsdagmiddag een loods naast een boerderij aan het Oastein in Welsrijp volledig verwoest. De brandweer van Franeker kreeg bij het bestrijden van het vuur assistentie van de korpsen van Wommels, Harlingen, Mantgum en Leeuwarden.

Spijkerstad Harlingen 2019 - 'De Oertijd'

Spijkerstad Harlingen 2019 -  'De Oertijd'

HARLINGEN- In de eerste week van de schoolvakanties werd er in Harlingen weer de jaarlijkse 'Spijkerstad' gehouden. Alweer voor de dertiende keer konden kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar uit Harlingen genieten van dit vierdaagse evenement.