Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Harlingen Ongeschut 2017: pracht & praal op het water

Harlingen Ongeschut 2017: pracht & praal op het water

HARLINGEN- Ook de zesde editie van Harlingen Ongeschut is net als de vorige edities zeer geslaagd. Met honderden bootjes was het een grootse parade van versierde en uiteenlopende vaartuigen en soms uitbundig uitgedoste opvarenden. 


Mini brandt uit op A31 Franeker

Mini brandt uit op A31 Franeker

FRANEKER- Vrijdagmiddag is een Mini volledig uitgebrand op de A31 nabij Franeker. De auto reed in de richting van Harlingen toen het net na de afslag Franeker vlam vatte. De vlammen grepen snel om zich heen. De inzittenden konden zichzelf in veiligheid brengen.

Grootschalige oefening hulpdiensten N31 Harlingen

Oefening hulpdiensten N31 Harlingen

HARLINGEN- Donderdagavond, 14 september: een chauffeur van een bus vol met inzittenden wordt onwel, ramt een andere bus en kantelt. Het achteropkomende verkeer kan niet op tijd reageren en botst op de beide bussen. Een ongeval met tientallen slachtoffers in de vernieuwde tunnelbak van de N31 bij Harlingen.

Harlingen Ongeschut 2017 in aantocht

Harlingen Ongeschut 2017 komt eraan

HARLINGEN- Aanstaande zaterdag staat alweer de zesde editie van Harlingen Ongeschut op het programma. Beleef een unieke, onvergetelijke en betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Harlingen. Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. 

Dode vrouw aangetroffen in woning Franeker

Dode vrouw aangetroffen in woning Franeker

FRANEKER- In een woning aan de Jan Reitsmastraat in Franeker is dinsdag het lichaam van een dode vrouw aangetroffen. Direct na de vondst van het lichaam werd de omgeving van de woning door de politie afgezet en werd het forensisch onderzoek opgestart.

Slotdag Visserijdagen Harlingen druk bezocht

Slotdag Visserijdagen Harlingen druk bezocht

HARLINGEN- Zaterdag was alweer de laatste dag van de Harlinger Visserijdagen. Traditiegetrouw wordt er flink "uitgepakt" op de slotdag. Grote trekpleister waren uiteraard de open dag op visveiling Insula, de activiteiten op de Nieuwe Visserijhaven en op de Rommelhaven.

Traditionele activiteiten op dag 3 Visserijdagen 2017

Ringrijden Visserijdagen Harlingen 2017

HARLINGEN- Op de derde dag van de Visserijdagen in Harlingen waren er weer vele activiteiten voor jong en oud. Zo was er weer het traditionele Klompzeilen in de Zuidoostersingel waar de jonge zeilers met hun zelfgemaakte 'vaartuigjes' voor een kleurrijk spektakel zorgden.

Zonnige 2e dag Visserijdagen Harlingen

Zonnige 2e dag Visserijdagen Harlingen

HARLINGEN- In tegenstelling tot de eerste dag was het op de tweede dag van de harlinger Visserijdagen 2017 wel mooi weer. De zon lokte veel bezoekers richting het centrum van Harlingen waar een aantal activiteiten op het programma stonden. 

Regenachtige start 58e Visserijdagen Harlingen

Opening Visserijdagen Harlingen 2017

HARLINGEN- De 58e editie van de Visserijdagen in Harlingen is woensdagmiddag regenachtig van start gegaan. De opening vond plaats op het podium op de Grote Bredeplaats en werd verricht door Burgemeester Roel Sluiter en voorzitter van de Visserijdagen, Jules Dutrieux.