Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Scannernet.nl bestaat 10 jaar

Scannernet.nl bestaat 10 jaar

HARLINGEN- Scannernet.nl bestaat dit jaar 10 jaar. In 2007 begonnen wij met de website nadat wij al jaren vervent scannerluisteraar waren. In het begin was de site gericht op het luisteren naar de scanner. De live scanner streams zijn in de jaren flink uitgebreid en hebben inmiddels duizenden luisteraars getrokken.


Woonschip Harlingen verwoest door brand

Woonschip Harlingen verwoest door brand

HARLINGEN- Een felle uitslaande brand heeft donderdagavond een woonschip dat aan de Zuidoostersingel in Harlingen lag volledig verwoest. Rond 21:00 brak de brand uit door nog onbekende oorzaak. Op het schip was ten tijde van het ontstaan van de brand één persoon aan boord.

Veel schade bij woningbrand Franeker

Veel schade bij woningbrand Franeker

FRANEKER- Een woning aan de Prins Bernhardlaan in Franeker is dinsdagavond zwaar beschadigd geraakt door een brand. Rond 23:00 kwam de melding van de woningbrand binnen bij de meldkamer. De brandweer van Franeker werd gealarmeerd.

Politie onderzoekt woningoverval Franeker

Politie onderzoekt woningoverval Franeker

FRANEKER- De politie verricht onderzoek naar een woningoverval in de Jan Reitsmastraat. Deze overval vond in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 november rond middernacht plaats. Drie onbekende mannen drongen de woning binnen.

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

TERSCHELLING- Zondagmorgen is het schip 'Drifa' op de Noordzee, circa 10 mijl ten noorden van Terschelling in de problemen gekomen door de noordwesterstorm die er op dat moment woedde. Rond 09:30 werd de 25 meter lange guardvessel geraakt door een hoge golf waarna de voortstuwing en besturing uitvielen.

Grote verkeerscontrole bij feest Hells Angels Harlingen

Grote verkeerscontrole bij feest Hells Angels Harlingen

HARLINGEN- De politie, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de Douane hielden zaterdagmiddag en avond een verkeerscontrole op de toegangsweg van het industrieterrein Oostpoort in Harlingen. In het clubhuis van de Hells Angels op hetzelfde industrieterrein was een groot feest gaande.

Hulpverleningsdag Dokkade Harlingen

Hulpverleningsdag Harlingen 2017

HARLINGEN- Op zaterdag 21 oktober werd de eerste Hulpverleningsdag in Harlingen in en rond het Entrepot gebouw aan de Harlinger Dokkade gehouden. Tijdens deze dag presenteerde een aantal hulpverleningsorganisatie zoals de Brandweer, Ambulancedienst en KNRM zich aan het publiek.

Kuiper Brandarisrace 2017 in focus

Kuiper Brandarisrace 2017

HARLINGEN- Toen in 1994 de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond werd Herman Brandsma gevraagd om iets te organiseren. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd toen voor de eerste keer de Brandarisrace georganiseerd.

Lekkage gevaarlijke stof Huhtamaki Franeker: medewerkers onwel

Lekkage gevaarlijke stof Huhtamaki Franeker: medewerkers onwel

FRANEKER- De hulpdiensten zijn maandagavond massaal uitgerukt naar Franeker. Bij het bedrijf Huhtamaki, dat gevestigd is aan de Zuidelijke Industrieweg ontsnapte rond 20:30 een gevaarlijke stof. Huhtamaki produceert onder andere verpakkingsmateriaal.