Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Fietselfstedentocht 2019 door regenachtig Harlingen

Fietselfstedentocht 2019 Harlingen

HARLINGEN- Maandagochtend, tweede Pinksterdag vertrokken circa 13500 fietsers vanuit Bolsward om de Friese Elfsteden aan te doen. Als eerste plaats werd traditiegetrouw Harlingen aangedaan. In de vroege ochtend, onder regenachtige omstandigheden haalden de eerste fietsers hun stempel in de binnenstad van de havenstad.


Lentestorm zorgt voor schade in Harlingen

Lentestorm zorgt voor schade in Harlingen

HARLINGEN- De zomer staat op het punt om te beginnen maar toch werd Nederland zaterdag geteisterd door een heuse lentestorm. De wind bereikte windsnelheden van circa 90 km/u en mede doordat veel bomen in blad staan zorgde dit voor de nodige stormschade in de provincie.

Pittige omstandigheden tijdens 45e HT-roeirace

HT-race roeien 2019

HARLINGEN- Voor de 45e keer werd de traditionele HT-roeirace geroeid. Ondanks de ogenschijnlijk mooie omstandigheden hadden de roeiers het soms zwaar te verduren door een stevige wind en golfslag. Circa 140 sloepen met roeiers uit het gehele land maakten de oversteek van Harlingen naar Terschelling

Nieuwe schepen Doeksen aangekomen in Harlingen

Nieuwe schepen Doeksen aangekomen in Harlingen

HARLINGEN- De twee nieuwe LNG-veerboten van Rederij Doeksen, genaamd de 'ms Willem Barentsz' en de 'ms Willem de Vlamingh' zijn woensdag aan het begin van de avond gearriveerd in Harlingen. Op 8 maart vertrokken ze aan boord van een zwareladingschip vanuit Vung Tau (Vietnam), waar de catamarans zijn gebouwd.

Auto van talud bij sluis Harlingen

Auto van talud bij sluis Harlingen

HARLINGEN- Maandagavond vond er een opmerkelijk ongeval plaats op de Oude Ringmuur nabij de Tjerk Hiddes Sluizen in Harlingen. Een automobilist, komende vanaf de richting van Rederij Doeksen raakte de macht over zijn auto kwijt een belandde na een stuurcorrectie onderaan het talud van de sluis.

31 mei: HT-roeirace 2019

HT-race roeien 2019

HARLINGEN- Aanstaande vrijdag, 31 mei wordt de 45e editie van de HT-roeirace voor sloepen van Harlingen naar Terschelling gehouden. Circa 130 sloepen zullen proberen om de oversteek naar Terschelling te maken. De eerste groep sloepen zal rond 10:00 starten vanuit de Nieuwe Willemshaven in Harlingen.

Wielrenners aangereden op industrieterrein Harlingen

Wielrenners aangereden op industrieterrein Harlingen

HARLINGEN- Woensdagavond werden een groot aantal hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Fahrenheitstraat in Harlingen. Ter plaatse waren twee wielrenners gewond geraakt toen ze tijdens hun oefenronde werden aangereden door een bestelbus.

Meer dan 100 schepen van start bij HT-zeilrace

HT-zeilrace 2019

HARLINGEN- Donderdagochtend was de start van de jaarlijkse HT-zeilrace. Deze zeilrace van Harlingen naar Terschelling en visa versa wordt georganiseerd door de Harlinger Watersport Vereniging. Ook dit jaar deden er circa 130 schepen in verschillende klasses mee.

Young Solar Challenge Harlingen 2019

Young Solar Challenge Harlingen 2019

HARLINGEN- Afgelopen zaterdag werd in Harlingen het Young Solar Challenge kampioenschap afgetrapt. In samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen werd de eerste ronde van dit kampioenschap georganiseerd. 's Ochtends vond de Endurance-race plaats in de Zuidoostersingel.