Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Man gewond bij bedrijfsongeval Harlingen

Man gewond bij bedrijfsongeval Harlingen

HARLINGEN- Donderdagochtend is een man gewond geraakt bij werkzaamheden aan een schip aan de Nieuwe Vissershaven in Harlingen. De man kreeg nog door onduidelijke oorzaak een staalkabel tegen zich aan en liep hierbij zwaar letsel op.


Ruim 335.000 bezoekers Tall Ships Races Harlingen

Ruim 335.000 bezoekers Tall Ships Races Harlingen

HARLINGEN- De Tall Ships Races die van 3 tot en met 6 augustus 2018 in Harlingen georganiseerd werden zijn zeer succesvol verlopen. De prachtige schepen en de vele nautische activiteiten in en rondom het evenementengebied zorgden ervoor dat bezoekers zichtbaar genoten van het evenement.

Tall Ships Races Harlingen 2018 in focus

Tall Ships Races Harlingen 2018 in focus

HARLINGEN- In 2018 is Harlingen een finishplaats van de Tall Ships Races. Uiteraard brengen wij dit grandioze evenement in beeld. Hieronder vindt u de fotoreportages die door ons zijn gemaakt. Neem ook een kijkje op onze special Tall Ships Races Harlingen 2018 pagina.

Tall Ships Races 2018 pagina Scannernet.nl online

Tall Ships Races Harlingen 2018

HARLINGEN- Van vrijdag 3 augustus tot en met maandag 6 augustus vindt tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 plaats. Met de komst van maar liefst 54 Tall Ships uit diverse landen maakt Harlingen zich op voor een daverend maritiem festijn met een uitgebreid programma voor jong en oud.

Eenzijdig ongeval A31 Herbaijum

Eenzijdig ongeval A31 Herbaijum

HERBAIJUM- Op de A31 ter hoogte van Herbaijum is zondagavond een auto met twee inzittenden van de weg geraakt en in de naastgelegen sloot terecht gekomen. Het gebeurde op de rijbaan van Franeker in de richting van Harlingen.

Monteur zwaar gewond bij ongeval Franeker

Monteur zwaar gewond bij ongeval Franeker

FRANEKER- Een monteur van een installatiebedrijf is zaterdagavond zwaar gewond geraakt tijdens werkzaamheden in Franeker. Naar verluidt kreeg de man een elektrische schok en liep hierbij brandwonden op. Gealarmeerd ambulancepersoneel kreeg assistentie van het MMT.

Ravage door verkeersongeval Tzummarum

Ravage door verkeersongeval Tzummarum

TZUMMARUM- Bij een eenzijdig ongeval op de Hegesylsterwei (N384) nabij Tzummarum is in de nacht van zaterdag op zondag twee personen gewond geraakt. Een auto met daarin de slachtoffers botste met hoge snelheid tegen een boom. Hierbij raakte de auto zwaar beschadigd.

Ongeval N393 Tzummarum: 1 gewonde

Ongeval N393 Tzummarum: 1 gewonde

TZUMMARUM- Donderdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de kruising Tjessingawei-Camstrawei (N393) tussen Tzummarum en Minnertsga. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Bij deze aanrijding tussen twee personenauto’s raakte één persoon gewond.

Brand in ruim vrachtschip haven Harlingen

Brand in ruim vrachtschip haven Harlingen

HARLINGEN- Donkere rookwolken trokken maandagavond over het havengebied van Harlingen in de richting van de stad. De rookwolken werden veroorzaakt door een brand aan boord van een vrachtschip dat lag afgemeerd aan de Industriekade in Harlingen.