Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Grote brand in zorgboerderij Sint Jacobiparochie

Grote brand in zorgboerderij Sint Jacobiparochie

SINT JACOBIPAROCHIE- Dinsdagmiddag heeft er een grote uitslaande brand gewoed in een zorgboerderij aan het Noordeinde in Sint Jacobiparochie. Kort na 13:00 kwam de melding van de brand binnen bij de Meldkamer Brandweer Noord-Nederland.


Frisian Flag 2019 in beeld

Frisian Flag 2019 in beeld

LEEUWARDEN- Ook dit jaar vindt de internationale vliegoefening 'Frisian Flag' plaats. Naast het volgen van de vliegbewegingen via de site door bijvoorbeeld de live scanner streams en de ADSB/MLAT-map willen wij de bezoekers van Scannernet.nl net als vorig jaar foto's gemaakt door de spotters zelf laten zien.

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

FRANEKER- Zondagavond heeft er een korte maar hevige brand gewoed op de bovenverdieping van een woning aan de Karveel in Franeker. Rond 18:40 kwam de melding binnen op de meldkamer van de brandweer. Al vrij snel sloegen de vlammen uit het dak van de woning dat onderdeel is van begeleid wonen.

Overleden vrouw (30) aangetroffen in water

Overleden vrouw (30) aangetroffen in water

FRANEKER- Woensdagavond werd een overleden vrouw aangetroffen in het water van de Noorder Gracht in Franeker. Dit gebeurde rond 19:00 toen voorbijgangers het lichaam aantroffen. In eerste instantie werd een reddingsactie op touw gezet door de hulpdiensten te alarmeren.

Vrouw met auto te water in Harlingen

Vrouw met auto te water in Harlingen

HARLINGEN- Een onfortuinlijke automobiliste is maandagmiddag met haar auto te water geraakt aan de Achlumerdijk in Harlingen. Dit gebeurde ter hoogte van het Medisch Centrum Harlingen. Zeer waarschijnlijk is de vrouw vanaf de parkeerplaats van het MCH met haar auto in de naastgelegen waterpartij gereden.

Harde wind velt windmolen Klooster-Lidlum

Harde wind velt windmolen Klooster-Lidlum

KLOOSTER-LIDLUM- De harde wind heeft zaterdag een grote windmolen aan de Mûntsewei in Klooster-Lidlum geveld. De windmolen viel zaterdagmiddag op een stal van een boerderij. Er raakte niemand gewond, maar de schade was aan zowel de windmolen als de stal was groot.

Gewonden bij ongeval A31 Zweins

Gewonden bij ongeval A31 Zweins

ZWEINS- Donderdagavond zijn 3 personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A31 ter hoogte van Zweins. Bij het ongeval waren in ieder geval 2 voertuigen betrokken. Een van de betrokken auto's belandde in de onderwal naast de snelweg. Drie personen zijn gewond geraakt, waarvan één ernstig.

Brand in woonzorgcentrum Franeker

Brand in verzorgingshuis Franeker

FRANEKER- De brandweerkorpsen van Franeker en Harlingen rukten maandagavond uit voor een brand in woonzorgcentrum 'Huize Theresia' aan de Zuiderkade in Franeker. Ter plaatse bleek een kleine brand te woeden in een woonruimte in het gebouw. De brand was snel onder controle.

Grote internationale vliegoefening Frisian Flag 2019

frisian flag Grote internationale vliegoefening Frisian Flag 2019

LEEUWARDEN- Van maandag 1 tot en met vrijdag 12 april 2019 vindt de internationale vliegoefening Frisian Flag 2019 plaats. Hierin participeert naast de Nederlandse luchtmacht ook de Amerikaanse, Duitse, Portugese, Zwitserse, Franse en Poolse luchtmacht (onder voorbehoud) vanaf vliegbasis Leeuwarden.