Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

400e patiëntenvlucht Waddenhelikopter

400e patiëntenvlucht Waddenhelikopter

LEEUWARDEN- Woensdag heeft de Waddenheli zijn 400e patientenvlucht uitgevoerd. De helikopter van RAV-Fryslan wordt met name ingezet voor patientenvervoer vanaf de Waddeneilanden naar ziekenhuizen in Friesland en Groningen.

RAV Fryslan nam het patiententransport vorig jaar over van de Kustwacht. De verwachting is dat dit jaar ruim 500 vluchten uitgevoerd gaan worden met de helikopter. 

Foto: Simen Dorschman - @Simentweets

400e patiëntenvlucht Waddenhelikopter