Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

60e editie Visserijdagen Harlingen in aantocht

60e editie Visserijdagen Harlingen in aantocht

HARLINGEN- Ook dit jaar vinden de traditionele Visserijdagen in Harlingen plaats en wel voor de 60e keer. Deze editie zal dan ook een speciaal tintje krijgen in de vorm van extra activiteiten. De bezoekers van de Visserijdagen kunnen van woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus weer genieten van talloze activiteiten.

De opening op woensdag zal traditiegetrouw verricht worden door de Burgemeester van Harlingen, op het podium bij het horeacaplein op de Grote Bredeplaats. Aansluitend is er een optreden van Dennis van Aarssen (TVOH). Donderdag is er de 3e editie van het DOKfestival. Hierop zullen o.a. Rowwen Heze en Van Dik Hout. Ook de overige drie dagen zullen bol staan van de activiteiten. Van diverse spetterende muziekoptredens tot diverse markten en exposities. Uiteraard mogen de traditionele onderdelen zoals de kermis op de Schritsen, de Klompzeildag en de Open Dag op de Visafslag niet ontbreken. Ook dit jaar zullen de Harlinger Visserijdagen Wielerronde en het Ringrijden met Friese Sjezen in het centrum van Harlingen weer op het programma staan. Voor jong en oud is er genoeg te beleven in en om de binnenstad van Harlingen. Uiteraard vormt de slotdag weer het hoogtepunt van de Visserijdagen. Met overdag onder andere de vlootschouw en ‘s avonds de Nacht van Harlingen. Scannernet.nl zal er ook dit jaar weer bij zijn om sfeerimpressies te maken.

Meer info over de Visserijdagen Harlingen vindt u op de website www.visserijdagenharlingen.nl