Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Aankomst eerste F-35 Vliegbasis Leeuwarden aanstaande

Aankomst eerste F-35 Vliegbasis Leeuwarden aanstaande

LEEUWARDEN- Op donderdag 31 oktober is het zover: de eerste F-35 Lightning II voor de Koninklijke Luchtmacht die Leeuwarden als thuisbasis heeft zal in de loop van de middag aankomen op Vliegbasis Leeuwarden. Naar verwachting landt de F-35 (serialnr. F-009) tussen 13:00 en 16:00 op Nederlandse bodem.

Op den duur zullen alle F-16's van  vliegbasis Leeuwarden en van Vliegbasis Volkel vervangen worden door F-35 Lightning II's. Naar verwachtingen zullen veel spotters en andere geïnteresseerden aanwezig zijn bij de aankomst van het nieuwe gevechtsvliegtuig. Daarom zullen er diverse verkeersmaatregelen genomen worden (o.a. het deels afsluiten van de N357 tussen Leeuwarden en Stiens). Uiteraard zal de komst van de F-009 ook te volgen zijn op Scannernet.nl via onze live scanner streams en de ADSB/MLAT map.

Foto: Archief (Kevin van der Iest)

Aankomst eerste F-35 Vliegbasis Leeuwarden aanstaande

Verkeersmaatregelen aankomst F-35 Vliegbasis Leeuwarden