Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Schade Koegelwieck door aanvaring met boei

Aanvaring snelboot Koegelwieck

TERSCHELLING- Woensdagmiddag heeft sneldienst Koegelwieck tijdens de overtocht van Harlingen naar Terschelling een boei geraakt. Dit gebeurde in de Slenk (Waddenzee) nabij Terschelling. Ondanks de schade die ontstond, kon het schip op eigen kracht doorvaren naar Terschelling, waar het met enige vertraging aankwam.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De ms Koegelwieck is vervolgens naar de nachtligplaats op Terschelling gesleept. Momenteel wordt de schade daar geïnspecteerd. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. De uitval van Koegelwieck heeft geen gevolgen voor de dienstregeling: alle afvaarten worden overgenomen door sneldienst Tiger.

Bron: Rederij Doeksen