Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Brandweer rukt uit voor rokende brandweerwagen

Brandweer rukt uit voor rokende brandweerwagen

HARLINGEN- De brandweer van Harlingen moest woensdag assistentie verlenen aan de collega's van korps Menaldum. Deze reden in Harlingen met een nagenoeg nieuwe tankautospuit (TS) toen er ineens rookontwikkeling te zien was uit één van de compartimenten in de brandweerwagen.

Direct werd de auto stilgezet op de Almenumerweg en werd er via de Meldkamer Brandweer assistentie gevraagd. Ondertussen werd zoveel mogelijk getracht materiaal en middelen uit de brandweerwagen te halen. Ter plaatse bleek een rokende compressor de oorzaak van de rook te zijn. Of de tankautospuit schade heeft opgelopen is nog onbekend.

Brandweer rukt uit voor rokende brandweerwagen

Brandweer rukt uit voor rokende brandweerwagen