Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Brand in kerk Franeker: pand ontruimd

logo brandweer

FRANEKER- Zondagochtend ontstond er een kleine brand in de Gereformeerde kerk 'De Voorhof' aan de Voorstraat in Franeker. Volgens de brandweer zat de brand in een koof in kerk, mogelijk ten gevolge van een elektrisch defect. Circa 100 aanwezigen moesten de kerk verlaten.

Uit voorzorg werden naast de brandweer van Franeker ook de korpsen van Menaldum en Harlingen gealarmeerd, zij hoefden verder niet in actie te komen.