Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Brand viskotter Harlingen lastig te bestrijden

Brand viskotter Harlingen lastig te bestrijden

HARLINGEN- Diverse brandweerkorpsen hebben maandagochtend de nodige moeite gehad om een brand aan boord van een viskotter die lag afgemeerd aan de Lange Lijnbaan in Harlingen te bestrijden. De brand ontstond rond 08:45 in één van de ruimen van het schip.

De kotter lag afgemeerd bij een werf voor onderhoudswerkzaamheden. Omdat de brand lastig te bereiken was werd het sein 'Middel-brand' gegeven waarop de harlinger brandweer assistentie kregen van de collega's uit Franeker. Omdat de inzet langdurig bleek te zijn en er sprake was van forse hitteontwikkeling werd besloten om de manschappen die als eerste ter plaatse waren tijdig af te lossen. De aflos werd verzorgd door de brandweerkorpsen van Makkum en Menaldum. Na twee uren kon het sein 'Brand-meester' gegeven worden. Wat de oorzaak van de brand was is nog niet bekend gemaakt.