Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Drukke dag voor harlinger KNRM-station

Drukke dag voor harlinger KNRM-station

HARLINGEN- Donderdag beleefde het harlinger KNRM-station een drukke dag. Aan het einde van de middag werden de redders gealameerd voor een vastgelopen jacht nabij Kornwerderzand. Na het uitvaren kostte het enige tijd om het gestrande jacht te vinden omdat het zich niet bevond op de opgegeven positie.

Na een tijdje werd het jacht gevonden en vlotgetrokken. Rond 22:30 werden de bemanningsleden opnieuw gealarmeerd. Ditmaal ging het om een platbodem met motorproblemen en een krabbend anker in het Kimstergat, ten noorden van Harlingen. Omdat er op dat moment een stevige wind stond (7 bft) was er enige haast geboden bij deze actie. Het lukte te bemanning van de reddingboten 'Wiecher' en 'Chios' om het anker te lichten en de platbodem op sleep te nemen richting Terschelling. De reddingboot 'Arie Visser' van station Terschelling nam halverwege de sleep over van de reddingboten van Harlingen zodat zij terug konden keren.