Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Gewonde bij aanvaring op Waddenzee

Gewonde bij aanvaring op Waddenzee

WADDENZEE- Bij een aanvaring tussen een charterschip en een vissersboot op de Waddenzee nabij Zurich is maandagmiddag één persoon gewond geraakt. Aan het einde van middag botsten de 'HK-83' en charterschip 'Waterwolf' op elkaar in de Boontjes, de vaarweg tussen Harlingen en Kornwerderzand.

Bij de aanvaring brak een deel van een mast van het charterschip. De 'Waterwolf' was met een aantal gasten onderweg, één van hen raakte gewond tijdens de aanvaring. De reddingboten van KNRM-station Harlingen voeren uit om assistentie te verlenen. Een andere charterschip dat ten tijde van de aanvaring in de buurt was bood ook assistentie. Aan boord van beide schepen was de situatie snel onder controle. Beide schepen konden op eigen kracht de haven van Harlingen bereiken. De gewonde opvarende is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een schip van Rederij Noordgat heeft de afgebroken mast van het charterschip geborgen. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanvaring.

Gewonde bij aanvaring op Waddenzee

Gewonde bij aanvaring op Waddenzee

Gewonde bij aanvaring op Waddenzee