Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Grote branden in Noord-West Friesland

Grote branden in Noord-West Friesland

VROUWENPAROCHIE/MINNERTSGA- Twee grote branden hebben diverse brandweerkorpsen in Noord-West Friesland in de nacht van donderdag naar vrijdag bezig gehouden. De eerste brand ontstond vlak voor middernacht in een leegstaande boerderij aan de Waling Dykstrastraat in Vrouwenparochie.

De brandweerkorpsen van Sint Annaparochie, Stiens en Leeuwarden konden niet voorkomen dat het pand volledig afbrandde. De harde wind en het vele vliegvuur zorgden voor een snelle uitbreiding van de brand.

Terwijl er in Vrouwenparochie nog werd nageblust ontstond in Minnertsga een tweede brand bij een agrarisch bedrijf. De brandweer zette direct groot materieel in omdat er een aantal loodsen stonden op het perceel aan de W. Binnemaleane en omdat waterwinning problematisch was door de vorst. Ook hier ontwikkelde de brand zich snel door de harde wind. Een groot deel van het vee kon tijdig geëvacueerd worden, voor vier kalveren kwam de redding echter te laat. Een ambulance kwam ter plaatse om één persoon met rookinhalatie te onderzoeken. De brandweerkorpsen van Franeker, Menaldum en Harlingen konden het vuur relatief snel onder controle krijgen waarmee uitbreiding voorkomen kon worden.