Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Harlingen Ongeschut 2018 afgelast

Harlingen Ongeschut 2018 komt eraan

HARLINGEN- ** Update** In verband met de verwachte weersomstandigheden (harde wind, windstoten, regen en een hoge waterstand) heeft de organisatie van Harlingen Ongeschut in goed overleg besloten het evenement af te lassen

Aanstaande zaterdag staat alweer de zevende editie van Harlingen Ongeschut op het programma. Beleef een unieke, onvergetelijke en betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Harlingen. Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. Harlingen heeft een bedrijvige haven, prachtige grachten, monumentale panden en meerdere nostalgische bruggen. Varend zie je Harlingen op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten loopt. Harlingen Ongeschut wordt ongetwijfeld ook dit jaar weer een succes. Honderden bootjes, in alle soorten en maten, gaven vorige edities gehoor aan de oproep om mee te doen aan het dit Harlinger evenement. De vaarroute is als volgt:

Noordoostersingel > Zuidoostersingel > Simon Vestdijksingel > Rozengracht > Zuiderhaven > Oude Buitenhaven > Noorderhaven > Rommelhaven > Noordijs > Franekereind > Noordoostersingel

Alle deelnemende bootjes verzamelen tussen 19.00 -19.30 uur in de Noordoostersingel. Tussen de opening (19.30 uur) en de slotact in de kom van de Noordoostersingel (rond 22.45 uur) is een verrassend cultureel programma door de Harlinger grachten neergezet!