Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Wederom groei voor haven Harlingen

Wederom groei voor haven Harlingen

HARLINGEN- De Harlinger haven heeft een wederom goed jaar achter de rug. De totale goederenoverslag met zee- en binnenschepen steeg in 2017 met 11% van van 3.720.964 ton naar 4.120.160 ton. Het aandeel van de zeescheepvaart in de totale overslag bedroeg 44%.

Het aantal zeeschepen dat kwam laden of lossen daalde met 8% naar een aantal van 586 schepen. Het aantal zeeschepen dat voor werfbezoek of andere redenen onze haven heeft aangelopen steeg met 4% naar 665 schepen. De overslag binnenscheepvaart steeg dit jaar met 23% naar 2.383.002 ton. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door meer overslag van gasolie, zand, schelpen en zout in binnenschepen. Het aantal lossende Noordzeekotters met vis en garnalen, daalde met 8% naar 2271. Het aantal kotters van de Waddenzeevisserij dat in Harlingen kwam lossen bedroeg 2973 een daling van 14%.

Bron: Gemeente Harlingen