Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Pittige omstandigheden tijdens 45e HT-roeirace

HT-race roeien 2019

HARLINGEN- Voor de 45e keer werd de traditionele HT-roeirace geroeid. Ondanks de ogenschijnlijk mooie omstandigheden hadden de roeiers het soms zwaar te verduren door een stevige wind en golfslag. Circa 140 sloepen met roeiers uit het gehele land maakten de oversteek van Harlingen naar Terschelling

Om 10:00 vertrok de eerste groep sloepen vanuit de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Een uur later gingen de laatsten van start. Tot zover bekend kwamen alle deelnemende sloepen zonder problemen aan op Terschelling. Tijdens de oversteek kregen de sloepen begeleiding van veel volgschepen en overige pleziervaart. Op Terschelling werden de roeiers groots onthaalt waarna velen van hen zich in het feestgedruis storten.

HT-race roeien 2019

HT-race roeien 2019

HT-race roeien 2019

HT-race roeien 2019

HT-race roeien 2019

HT-race roeien 2019

HT-race roeien 2019

HT-Roeirace 2019 (31-05-2019)