Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Meer dan 100 schepen van start bij HT-zeilrace

HT-zeilrace 2019

HARLINGEN- Donderdagochtend was de start van de jaarlijkse HT-zeilrace. Deze zeilrace van Harlingen naar Terschelling en visa versa wordt georganiseerd door de Harlinger Watersport Vereniging. Ook dit jaar deden er circa 130 schepen in verschillende klasses mee.

Door een stevige wind was het vanaf de start in het Kimstergat ten noorden van Harlingen gelijk al een groots spektakel waarbij het aankwam om de zeilkunsten van de deelnemers. De race naar Terschelling kende weinig grote problemen. Op vrijdag zullen de deelnemers in de ochtend weer starten bij Terschelling om de oversteek naar Harlingen te maken.

HT-zeilrace 2019

HT-zeilrace 2019

HT-zeilrace 2019

HT-zeilrace 2019

HT-zeilrace 2019