Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

KNRM Harlingen redt opvarenden zeiljacht

KNRM Harlingen redt opvarenden zeiljacht

HARLINGEN- Twee opvarenden van een zeiljacht beleefden zaterdagmiddag hachelijke momenten op de Waddenzee, niet ver van de haveningang van Harlingen. De twee kwamen met hun 15 meter lange zeiljacht in de problemen bij de Pollendam. 

Door nog onbekende oorzaak kwam het jacht vast te zitten op de dam waarna het direct slagzij maakte. De opvarenden zonden daarop een 'Mayday' uit via de marifoon. Deze werd beantwoord door het Kustwachtcentrum in Den Helder. Het KNRM-station Harlingen en een SAR-helikopter van De Kooy (Den Helder) werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Aan boord van het jacht was de paniek groot, de opvarenden besloten het schip te verlaten door over te stappen in een reddingsvlot. Reddingboot 'Wiecher en Jap Visser-Politiek' was snel ter plaatse en kon beide opvarenden veilig aan boord nemen vanuit het vlot. Ondertussen was ook de SAR-helikopter ter plaatse om eventueel assistentie bij de reddingactie te verlenen. Een opstapper van de KNRM kon aan boord van het zeiljacht gezet worden om de situatie te inspecteren. Er bleek geen lekkage te zijn. Nadat er een sleepverbinding gemaakt was kon het jacht van de Pollendam getrokken worden en aar de haven van Harlingen gesleept worden.

Foto: KNRM Harlingen

KNRM Harlingen redt opvarenden zeiljacht