Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

In beeld: Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019

HARLINGEN- Toen in 1994 de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond werd Herman Brandsma gevraagd om iets te organiseren. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd toen voor de eerste keer de Brandarisrace georganiseerd.

Zaterdag gingen circa 80 zeilcharters in alle soorten en maten van start. Na de start moesten via een vastgelegd parcours op de Waddenzee naar Terschelling zeilen. De start vond plaats in de Boontjes (ten westen van Harlingen) waarna de schepen koers zetten richting Terschelling. Fotograaf André Wijkstra maakte een aantal foto's tijdens de start. Voor meer info neemt u een kijkje op www.kuiperbrandarisrace.nl

Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019

Kuiper Brandarisrace 2019 (19-10-2017)