Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Gladheid zorgt voor ongevallen in NW-Friesland

Gladheid zorgt voor ongevallen in NW-Friesland

FRANEKER- Plotselinge gladheid heeft er zaterdagochtend voor gezorgd dat in Noordwest Friesland, maar ook in de rest van de provincie een groot aantal ongevallen en valpartijen in het verkeer hebben voorgedaan. De gladheid ontstond door een combinatie van winterse neerslag en temperaturen van dichtbij het vriespunt.

Hierdoor raakte natte weggedeelten bevroren. Op de A31 bij Franeker raakten twee voertuigen in de slip. Bij dit ongeval vielen geen gewonden. Ook op de Wommelserweg bij Tzum ging het mis. Daar raakte een terreinauto van de weg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Ook bij dit ongeval vielen geen gewonden. Naast deze verkeersongevallen kwamen ook een aantal fietsers en voetgangers ten val ten gevolge van de gladheid. Een aantal van het is met verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in de provincie.

Gladheid zorgt voor ongevallen in NW-Friesland

Gladheid zorgt voor ongevallen in NW-Friesland