Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Drugslab Herbaijum ontdekt na anonieme tips

Politie onderzoekt verlaten plaats van ongeval Harlingen

HERBAIJUM- De politie heeft vanochtend in een leegstaande woning in het dorp een laboratorium ontdekt voor de productie van synthetische drugs. Tijdens de actie werd niemand aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), gaat in de loop van de dag het drugslab ontmantelen.

Bij de politie waren anonieme tips binnen gekomen dat in een leegstaande woning in het dorp mogelijk een drugslaboratorium was gevestigd. Reden genoeg om nader onderzoek te doen. Vanochtend werd besloten om een inval in het pand te doen. Hiervoor werd een arrestatieteam ingezet. Het arrestatieteam vond geen personen in de woning. Wel werd een laboratorium aangetroffen voor het maken van synthetische drugs. Experts van LFO kwamen na het eerste onderzoek tot de conclusie dat het lab recent niet meer in productie is geweest. Op het terrein werd wel chemisch afval aangetroffen. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat in het verleden wel drugs geproduceerd is op deze locatie. Wat voor drugs dit is geweest, is nog onduidelijk. Nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Het lab wordt door LFO ontmanteld en al het chemisch afval zal door een gespecialiseerd bedrijf worden afgevoerd.Uiteraard doet de recherche nader onderzoek naar dit lab en naar de mensen die betrokken zijn geweest bij de productie van drugs. Heeft u tips over bovenstaande zaak? Neem dan contact op met de politie via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer) of via Politie Noordwest Fryslan op 0900-8844.

Bron: Politie.nl