Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Zaterdag rond 06:30 zijn twee F16's van de Koninklijke Luchtmacht opgestegen vanaf Vliegbasis Leeuwarden voor een Quick Reaction Alert (QRA). Beide gevechtstoestellen waren gealarmeerd omdat een lijnvliegtuig met aan boord een agressieve passagier het Nederlandse luchtruim binnenvloog.

Doel van de actie was het identificeren en het begeleiden van het vliegtuig. Beide F16's hebben kort het KLM-toestel begeleidt. De F16's keerden daarna terug naar Vliegbasis Leeuwarden. De agressieve passagier bedreigde en sloeg medepassagiers. De man werd bij aankomst op Schiphol aangehouden door de Marechaussee.

Archieffoto

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

Klik HIER om een geluidsopname van deze actie te downloaden