Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Gewonden door omslaan raft Terschelling

Gewonden door omslaan raft Terschelling

TERSCHELLING- Op het Noordzeestrand bij West aan Zee op Terschelling (Paal-8) zijn dinsdagmiddag een aantal opvarenden van een raft gewond geraakt nadat deze in de branding omsloeg. Circa 10 personen raakten te water.

Enkelen van hen liepen letsel op door het omslaan van de raft in de branding. Vanuit het Kustwachtcentrum Den Helder en de Meldkamer Noord-Nederland werd direct de hulpverlening in gang gezet. KNRM-reddingboten gingen ter plaatse om hulp van het water te verzorgen terwijl op het strand ambulancepersoneel zich over de slachtoffers ontfermde. Hierbij kregen zij assistentie van het SIGMA-team, twee traumahelikopters (MMT's) en de Waddenheli. In totaal raakte zeven opvarenden van de raft gewond. Een aantal hen is per helikopter overgebracht naar ziekenhuizen in Sneek en Leeuwarden. De gewonden hadden onder andere onderkoelingsverschijnselen. Andere betrokkenen werden opgevangen in het nabijgelegen strandpaviljoen en KNRM-boothuis. Ten tijde van het ongeval stond er een forse branding op het strand. De opvarenden van de raft maakten deel uit van een grotere groep mensen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Foto: Sandra van der Hoogt

Gewonden door omslaan raft Terschelling