Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Jaarwisseling Noord-West Friesland verloopt rustig

Jaarwisseling Noord-West Friesland verloopt rustig

HARLINGEN- De jaarwisseling is in onze regio rustig verlopen. Grote incidenten bleven uit, al moesten de hulpverleningsinstanties wel enkele malen in actie komen. De brandweer van Franeker moest uitrukken voor een aantal buitenbranden.

Zo moesten de spuitgasten onder andere naar Oosterbierum voor een brandend autowrak en naar Welsrijp en Sexbierum voor buitenbrandjes. Brandweer Harlingen had het rustiger: zie moesten enkel in actie komen voor een forse buitenbrand in de P.J. Troelstrastraat in de havenstad. Veiligheidsregio Fryslân kijkt terug op een relatief rustig verlopen jaarwisseling. Voor zowel Brandweer Fryslân als de Friese geneeskundige diensten, is de overgang van 2017 naar 2018 beheersbaar verlopen. Ook de ziekenhuizen in Friesland hadden het relatief rustig. Hier meldden zich enkele vuurwerkslachtoffers.

 

">