Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Jaarwisseling Noord-West Friesland verloopt relatief rustig

Jaarwisseling Noord-West Friesland verloopt rustig

HARLINGEN- De jaarwisseling is in onze regio relatief rustig verlopen. Grote incidenten bleven uit, al moesten de hulpverleningsinstanties wel enkele malen in actie komen. In Franeker woedde een dakbrand waarbij brandweer Franeker assistentie kreeg van korps Harlingen.

In Franeker raakte een 38-jarige vrouw uit deze plaats gewond bij een ruzie op het Talmaplein. Ze zou door een 61-jarige man uit een plaats in de gemeente Waadhoeke zijn geslagen en daarbij buiten bewustzijn geraakt. Op basis van getuigenverklaringen kon de verdachte worden aangehouden. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht

Brandweer Fryslân is tussen 15.00 uur oudejaarsdag en 07.00 uur nieuwjaarsdag 96 keer uitgerukt om vooral kleine brandjes te bestrijden. Dat is meer dan vorig jaar. Toen waren er 71 incidenten te tellen. Het jaar daarvoor waren het er 93 en van 2015 naar 2016 waren het er 99.

Bij de geneeskundige diensten was het algemene beeld dat het het erg druk was geweest op de spoedeisende hulp van Ziekenhuis Tjongerschans, Ziekenhuis Nij Smellinghe en Antonius Ziekenhuis. Ook de Dokterswacht heeft het tot diep in de nacht erg druk gehad. Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) heeft de nacht als relatief rustig ervaren, maar hier was de sfeer richting hulpverleners soms grimmig.