Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

TERSCHELLING- Zondagmorgen is het schip 'Drifa' op de Noordzee, circa 10 mijl ten noorden van Terschelling in de problemen gekomen door de noordwesterstorm die er op dat moment woedde. Rond 09:30 werd de 25 meter lange guardvessel geraakt door een hoge golf waarna de voortstuwing en besturing uitvielen.

De vierkoppige bemanning zond een mayday uit op marifoonkanaal 16 waarna de Nederlandse Kustwacht de hulpverlening opstartte. De reddingboten van KNRM Terschelling en KNRM Ameland voeren uit. Tevens ging het 'Emergency Towing Vessel' 'Guardian' en het bergingsvaartuig 'Runner' van bergingsbedrijf Veltman ter plaatse. Vanuit de lucht bood een kustwachtvliegtuig ondersteuning. De reddingboot 'Frans Hogewind' van KNRM-station Terschelling Paal-8 was als eerste ter plaatse. De redddingboten bleven stand-by bij het schip totdat er een beslissing genomen werd door de eigenaar van de 'Drifa' over wat er met het schip moest gebeuren. Rond het middaguur kon de 'Guardian' een sleepverbinding maken met de 'Drifa'. De situatie werd daarmee onder controle gebracht. De 'Drifa' is vervolgens mee op sleeptouw genomen richting de haven van Den Helder. Boven Vlieland werd de sleep overgenomen door sleepboot 'Hunter' van Rederij Noordgat. De reddingboten konden na een inzet van enkele uren weer retour station.

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm