Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee

TERSCHELLING- De snelboot 'Koegelwieck' van Rederij Doeksen is woensdag in de namiddag vastgelopen in de Slenk, 4 mijl ten zuiden van Terschelling. De veerboot was onderweg van Terschelling naar Harlingen met 82 passagiers en 6 bemanningsleden toen het buiten het vaarwater aan de grond liep.

Dit gebeurde ter hoogte van de S15-boei. De 'Koegelwieck' kon niet op eigen kracht loskomen en daarom werd via de VC Brandaris om assistentie gevraagd. Rederij Noordgat van Terschelling voer met 3 hulpverleningsvaartuigen uit. De KNRM van West-Terschelling kwam ter plaatse met reddingboot 'Arie Visser'. Gezamenlijk werd er een plan gemaakt om de snelboot los te trekken. Met vereende krachten lukte dit na enige tijd. Direct daarop werd het schip geïnspecteerd op schade. Er werd vastgesteld dat het schip op eigen kracht door kon varen naar Harlingen. Er raakte niemand gewond tijdens het vastlopen van het schip. Wat de oorzaak van het vastlopen was is niet bekend.

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee