Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Stankoverlast door brand in afvaloven Harlingen

Stankoverlast door brand in afvaloven Harlingen

HARLINGEN- Door een brand ten gevolge van een technisch probleem in de REC (Reststoffen Energie Centrale) van Omrin aan de Lange Lijnbaan in Harlingen zijn er in Harlingen en omgeving zaterdag veel meldingen van stankoverlast binnengekomen.

In delen van Noord-West Friesland was de geur van verbrand plastic te ruiken. In sommige gevallen leidde dit ook tot irritatie van ogen en luchtwegen, zo luidden de berichten op onder andere Social Media. Het probleem ontstond rond 13:30 in de afvaloven. 's Avonds riep het personeel van de REC de hulp van de brandweer in om te assisteren bij het controleren van de brand. De brandweerkorpsen van Harlingen en Franeker rukten hierop uit. Tevens werden meetploegen van Brandweer Fryslan ingezet om metingen in en om de havenstad te verrichten om te kijken of er schadelijk stoffen waren vrijgekomen. De brandweer maakte bekend dat er geen concentraties gevaarlijke stoffen zijn gemeten door de meetploegen. Na circa anderhalf uur werd het sein 'Brand Meester' gegeven.

Foto: Omrin