Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

FRANEKER- Zondagavond heeft er een korte maar hevige brand gewoed op de bovenverdieping van een woning aan de Karveel in Franeker. Rond 18:40 kwam de melding binnen op de meldkamer van de brandweer. Al vrij snel sloegen de vlammen uit het dak van de woning dat onderdeel is van begeleid wonen.

De brandweer van Franeker werd direct gealarmeerd en kreeg assistentie van de hoogwerker van brandweer Harlingen. Bij aankomst van de tankautospuit werd direct het vuur te lijf gegaan met blusschuim (One-Seven). Daarmee werd uitbreiding van de brand voorkomen en kon uiteindelijk de brand geblust worden. Er vielen geen gewonden bij de brand. Uit voorzorg was ambulancepersoneel gealarmeerd. Na circa een half uur werd het sein 'Brand meester' gegeven.

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

Uitslaande brand woning Karveel Franeker