Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Politie NW-Friesland houdt verkeersactieweek: 148 bekeuringen

Politie NW-Friesland houdt verkeersactieweek: 148 bekeuringen

HARLINGEN- In de week van 8 t/m 14 januari heeft Politie Noordwest Friesland een verkeersactieweek gehouden binnen het bewakingsgebied van team Noordwest, de gemeenten Harlingen en de Waadhoeke (o.a. Franeker).

De controle werd uitgevoerd met personeel van het eigen team en een (royale)ondersteuning van team INFRA/DROS uit Leeuwarden. Naast opvallende politievoertuigen en motoren werden er ook onopvallende (video)voertuigen ingezet. Er werd repressief gecontroleerd op snelheid, zowel binnen - als buiten de bebouwde kom, gebruik autogordel, telefoon vasthouden tijdens het rijden en overige gedragingen in strijd met het RVV1990. Tevens werd er gecontroleerd op op zwaar vervoer, bromfietsen en landbouwverkeer. In totaal werden er 148 bekeuringen uitgeschreven. In alle gevallen werden de bestuurders staande gehouden.

Bron: Politie.nl