Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Vermiste man Franeker overleden aangetroffen

Vermiste man Franeker overleden aangetroffen

FRANEKER- De 26-jarige man uit Soest die sinds zondag vermist was in Franeker is donderdagmiddag door de politie dood aangetroffen in het water in het Van Harinxmakanaal in Franeker. Dit heeft de politie bevestigd. Op zondagavond 29 april om 18.40 uur kreeg de politie een melding dat een persoon vermist zou zijn.

Hij was met een paar vrienden in een zeilboot in de jachthaven aan de Frisia in Franeker. Daarna werd niets meer van hem vernomen. De politie startte een onderzoek om te achterhalen wat er is gebeurd. In de dagen na de vermissing werd een grote zoekactie in en en rondom Franeker opgezet. Donderdagochtend werden naast een dregteam van de politie en duikers van de Koninklijke Marine ook een politiehelikopter ingezet. In de middag werd het levenloze lichaam van de man gevonden door specialisten van de politie. Duikers hebben het lichaam geborgen. Uit sectie blijkt dat de man door verdrinking om het leven is gekomen.

Vermiste man Franeker overleden aangetroffen

Vermiste man Franeker overleden aangetroffen

Vermiste man Franeker overleden aangetroffen