Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Opnieuw viskotter aan de grond nabij Harlingen

Opnieuw viskotter aan de grond nabij Harlingen

HARLINGEN- Voor de tweede keer in korte tijd liep er een Urker viskotter vast voor de haven van Harlingen. Vrijdagmiddag overkwam het de 'UK-189' die vanaf de Noordzee naar de haven van Harlingen voer. Vlak voor de haveningang moest het schip ruimte maken voor een tegemoetkomend schip.

Hierdoor raakte te kotter uit koers en kwam het op het zogenoemde 'Blinde werk' van de Pollendam vast te zitten. Mogelijk speelde ook het slechte zicht ten gevolge van de mist een rol in het ontstaan van het incident. Direct na het vastlopen van de 'UK-189' gingen sleepboten van Rederij Tuinman en Rederij Noordgat ter plaatse om te trachten de kotter vlot te trekken. Ondanks vereende krachten lukte dit niet, onder andere doordat het afgaand tij was. 's Nachts rond 02:00 werden nieuwe pogingen gestart bij opkomend water. Rond 03:00 kon de kotter wordt vlotgetrokken om vervolgens afgemeerd te worden in de haven Harlingen.

Foto: Kotter Pictures FB