Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen

HARLINGEN- De Urker viskotter 'UK-64' is zaterdagochtend rond 04:15 vastgelopen voor de haven van Harlingen nadat het schip problemen kreeg met de voortstuwing. Het schip kwam vanaf de Noordzee toen het op de Waddenzee voor de haveningang van Harlingen technische problemen kreeg.

Doordat het schip onbestuurbaar was liep het vast op een ondiepte. De schipper van de 'UK-64' verzocht assistentie via het Kustwachtcentrum. Beide reddingboten van KNRM-station Harlingen voeren uit en ook de 'Hurricane' van Rederij Noordgat bood haar diensten aan. De reddingboten wisten samen met de hulp van een collega-viskotter de 'UK-64' rond 05:50 weer vlot te krijgen. Het schip kon kort daarna veilig worden afgemeerd in de haven van Harlingen.

Foto: KNRM-station Harlingen

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen