Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Visserijdagen Harlingen 2017 komen eraan!!

VVisserijdagen Harlingen 2017 komen eraan

HARLINGEN- De Visserijdagen Harlingen staan weer voor de deur. Voor de 58e keer wordt dit traditionele evenement in de havenstad georganiseerd. Dit jaar kunnen de bezoekers van de Visserijdagen van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september 2017 weer genieten van talloze activiteiten.

De opening op woensdag zal traditiegetrouw verricht worden door de Burgemeester van Harlingen, op het podium bij het horeacaplein op de Grote Bredeplaats. Aansluitend is er een optreden van Sharon Doorson en de dansgroep Dance-Up. ’s Avonds is er het Openingsconcert, dit jaar niet in de Grote Kerk maar op de Willemshaven. Op het DOKfestival zullen o.a. Douwe Bob, Jan Smit en Nickelzson optreden. Ook de overige drie dagen zullen bol staan van de activiteiten. Van diverse spetterende muziekoptredens tot diverse markten en exposities. Uiteraard mogen de tradionele onderdelen zoals de kermis op de Schritsen, de Klompzeildag en de Open Dag op de Visafslag niet ontbreken. Dit jaar ontbreekt echter het jaarlijkse Tobbedansen in de Oude Binnenhaven. Ook dit jaar zal de Harlinger Visserijdagen Wielerronde in het centrum van Harlingen verreden gaan worden. Voor jong en oud is er genoeg te beleven in en om de binnenstad van Harlingen. Uiteraard vormt de slotdag weer het hoogtepunt van de Visserijdagen. Met overdag onder andere de vlootschouw en ‘s avonds de Nacht van Harlingen. Scannernet.nl zal er ook dit jaar weer bij zijn om sfeerimpressies te maken. Ook zal de communicatie tijdens de Visserijdagen te volgen zijn via de Live Scanner. Houdt Scannernet.nl dus in de gaten.