Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Zonovergoten Vlootdag 2018 Harlingen

Vlootdag Harlingen 2018

HARLINGEN- Zaterdag vond wederom de jaarlijkse Vlootdag plaats op en in de Zuiderhaven in Harlingen. Een jaarlijks terugkerend evenement waarmee traditioneel  het vaarseizoen van de "Bruine Zeilvloot" wordt geopend. Op deze dag was er een nautische markt en diverse optredens van diverse koren.

De dag vond plaats onder bijna zomerse omstandigheden en dit zorgde ervoor dat er veel mensen op de been waren. Uiteraard was het ook weer mogelijk om de traditionele zeilschepen van binnen en van buiten te bewonderen of om een rondvaart door de havens te maken. Hoogtepunt voor velen was de bezichtiging van het Noorse tall ship ‘Christian Radich’ dat lag afgemeerd in 't Dok. Tevens werd er weer het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien gehouden. De roeiers moesten een parcours door de havens van Harlingen en buitengaats worden afgelegd.

Geslaagde Vlootdag 2018 Harlingen

Geslaagde Vlootdag 2018 Harlingen

Geslaagde Vlootdag 2018 Harlingen

Geslaagde Vlootdag 2018 Harlingen

Geslaagde Vlootdag 2018 Harlingen

Geslaagde Vlootdag 2018 Harlingen