Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en omgeving. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd om u zo op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws uit onze regio. Daar waar mogelijk worden de nieuwsberichten voorzien van foto's.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting of diashow. Klik op Lees meer om het volledige artikel te openen. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? E-mail ons via nieuws@scannernet.nl. Heeft u een tip of wilt u een nieuwsitem doorgeven: bel of SMS ons via 06-34831382. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina.

Felle brand appartement Franeker

Felle brand appartement Franeker

FRANEKER- De brandweerkorpsen van Franeker en Harlingen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een brand in een appartement aan het Franciscushof in Franeker bestreden. Net voor 04:00 kreeg de meldkamer brandweer een melding van een woningbrand binnen.

Bij het ter plaatse komen van de eerste eenheden sloegen de vlammen uit het appartement. Direct werd een binnenaanval uitgevoerd om het vuur onder controle te krijgen. De hoogwerker van brandweer Harlingen werd ingezet om het vuur van bovenaf te bestrijden. De naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. Na enige tijd was het vuur onder controle en konden de nabluswerkzaamheden beginnen. Stichting Salvage kwam ter plaatse om te helpen bij de afhandeling van de brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend gemaakt.

Felle brand appartement Franeker

Felle brand appartement Franeker

Felle brand appartement Franeker

Felle brand appartement Franeker