Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Aanhoudingen Harlingen voor mensenhandel en vuurwapenbezit

Aanhoudingen Harlingen voor mensenhandel en vuurwapenbezit

HARLINGEN- Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdag 22 april in Harlingen twee inwoners van Leeuwarden van 28 en 34 jaar aangehouden op verdenking van gedwongen prostitutie, mensenhandel en vuurwapenbezit. Een uitvoerig onderzoek van het mensenhandelteam ging hieraan vooraf.

Bij de politie waren signalen binnen gekomen dat een 25 jarige vrouw gedwongen in de prostitutie zou moeten werken. Reden voor het mensenhandelteam om een onderzoek te starten. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat het slachtoffer vermoedelijk enkele maanden als prostituee heeft moeten werken. Dit gebeurde zowel achter het raam, als escortservice en bij haar thuis. Alle verdiensten moest ze afstaan aan één van de twee verdachten. Omdat de bedreigingen fors toenamen werd besloten om direct tot aanhouding over te gaan. Bij de aanhouding van beide Leeuwarders werd door het Arrestatieteam een vuurwapen en bijbehorende munitie aangetroffen. Later werd door het onderzoeksteam op een andere locatie nog een vuurwapen aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het mensenhandelteam doet nader onderzoek naar mogelijk meer slachtoffers.

Bron: Politie.nl