Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Schade Koegelwieck door aanvaring met boei

Aanvaring snelboot Koegelwieck

TERSCHELLING- Woensdagmiddag heeft sneldienst Koegelwieck tijdens de overtocht van Harlingen naar Terschelling een boei geraakt. Dit gebeurde in de Slenk (Waddenzee) nabij Terschelling. Ondanks de schade die ontstond, kon het schip op eigen kracht doorvaren naar Terschelling, waar het met enige vertraging aankwam.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De ms Koegelwieck is vervolgens naar de nachtligplaats op Terschelling gesleept. Momenteel wordt de schade daar geïnspecteerd. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. De uitval van Koegelwieck heeft geen gevolgen voor de dienstregeling: alle afvaarten worden overgenomen door sneldienst Tiger.

Bron: Rederij Doeksen