Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Harlinger reder Abis Shipping vraagt faillissement aan

Harlinger reder Abis Shipping vraagt faillissement aan

HARLINGEN- De harlinger rederij Abis Shipping heeft vorige week faillissement aangevraagd. Het is de reder niet gelukt om financiële steun te krijgen van o.a. aandeelhouders. De rederij is gespecialiseerd in het wereldwijd vervoeren van zware onderdelen voor de olie- en gasindustrie en voor de installateurs van windparken op zee.

Abis Shipping is in de problemen gekomen door een wereldwijde crisis in de offshore olie en gas. Offshorebedrijven hebben voor miljarden euro's aan order geannuleerd. Voor de circa 100 vaste medewerkers, onder wie circa 75 zeevarenden dreigt nu ontslag. Abis Shipping heeft 21 schepen en deze zullen nagenoeg allemaal geveild worden.