Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Afgebroken mast charterschip Harlingen was verrot

 Afgebroken mast charterschip Harlingen was verrot

HARLINGEN- De mast die in augustus van dit jaar afbrak op charterschip 'Amicitia' in de haven van Harlingen bleek voor een groot gedeelte verrot te zijn. Dit concludeert de Duitse Bundesstelle für Seeunfallunterschung (BSU) uit een onderzoek dat zij instelden naar aanleiding van het ongeval.

Bij dit ongeval kwamen 3 duitse toeristen om het leven. Ook Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld, de resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend. De 51-jarige schipper van het charterschip werd na het ongeval aangehouden gezien het feit dat hij verantwoordelijk is voor het schip en bemanning.

Afgebroken mast charterschip Harlingen was verrot