Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Nieuwe ambulancehelikopter naar vliegbasis Leeuwarden

Nieuwe ambulancehelikopter naar vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- De nieuwe ambulancehelikopter van RAV Fryslân/ANWB Medical Air Assistance komt donderdagavond aan op vliegbasis Leeuwarden. De heli is donderdagmiddag vertrokken uit Duitsland en maakte meteen een eerste trainingsvlucht boven Noord-Nederland. Het gaat om een Airbus H145.

Met de nieuwe helikopter neemt RAV Fryslân vanaf woensdag 16 november 2016 het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden over van de Kustwacht. De Kustwacht nam het patiëntenvervoer in augustus 2015 over van Defensie, totdat RAV Fryslân deze taak zou overnemen.

Naar verwachting komt volgende week een tweede Airbus H 145 naar Leeuwarden. Deze wordt als back-up gebruikt, waardoor de ambulancezorg vanaf de Waddeneilanden via de lucht altijd gewaarborgd is. De eerste helikopter heeft vliegbasis Leeuwarden als thuishaven, de tweede (reserve)helikopter zal in eerste instantie ook op de vliegbasis gestationeerd zijn. Met beide helikopters worden de komende weken vanaf vliegbasis Leeuwarden de nodige opleidings- en trainingsvluchten gemaakt. De piloten van ANWB Medical Air Assistance kunnen hierdoor het gebied optimaal verkennen. Tegelijkertijd zijn de verpleegkundigen en de navigators van RAV Fryslân in staat om hun training verder voort te zetten. De ambulancehelikopters doen tijdens de trainingsvluchten zowel de Waddeneilanden als de ziekenhuizen in Noord-Nederland die over een helidek beschikken aan.

De nieuwe ambulancehelikopter -met serienummer 20063- is in Duitsland aangeschaft en heeft inmiddels de Nederlandse registratie PH-OOP gekregen. Het is de eerste H145 op een Nederlandse registratie. Het callsign is nog niet definitief vastgesteld. Vanaf medio november wordt allereerst gestart met dagvliegen. Vanaf februari 2017 neemt RAV Fryslân ook de nachtvluchten voor haar rekening. Naar verwachting gaat het jaarlijks om zo’n 300 vluchten.

Foto: Simen Dorschman - @Simentweets

Nieuwe ambulancehelikopter naar vliegbasis Leeuwarden