Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Binnenvaartschip zinkt op IJsselmeer

Binnenvaartschip zinkt op IJsselmeer

STAVOREN– Een 110 meter lang binnenvaartschip is dinsdagmiddag op het IJsselmeer voor de kust van Stavoren gezonken. De 'Alsvin' zonk nadat er door de harde wind en hoge golven veel water over het schip heen sloeg en in het ruim terecht kwam.

Direct na het noodsignaal van de schipper van het schip werden de KNRM-reddingstations van Enkhuizen, Lemmer en Hindeloopen gealarmeerd om hulp te verlenen. Ook particuliere bergers, een SAR-helikopter en een kustwachtvliegtuig te hulp. De drie opvarenden werden van boord gehaald en naar Stavoren gebracht. Een van hen was onderkoeld. Reddingboten en berger bleven stand-by bij het schip dat voor een deel boven water uitsteekt. Later werd deze taak overgenomen door Rijkswaterstaat. Bij het schip zijn maatregelen genomen om verdere olielekkage te voorkomen. Wanneer en hoe het schip geborgen gaat worden is nog niet bekend.

Foto: KNRM

Binnenvaartschip zinkt op IJsselmeer