Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Brand in kerk Franeker: pand ontruimd

logo brandweer

FRANEKER- Zondagochtend ontstond er een kleine brand in de Gereformeerde kerk 'De Voorhof' aan de Voorstraat in Franeker. Volgens de brandweer zat de brand in een koof in kerk, mogelijk ten gevolge van een elektrisch defect. Circa 100 aanwezigen moesten de kerk verlaten.

Uit voorzorg werden naast de brandweer van Franeker ook de korpsen van Menaldum en Harlingen gealarmeerd, zij hoefden verder niet in actie te komen.