Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

KNRM en brandweer Harlingen rukken uit voor scheepsbrand

KNRM en brandweer rukken uit voor scheepsbrand

HARLINGEN- KNRM-reddingstation Harlingen en de brandweer van Harlingen moesten vrijdagavond in actie komen voor een motorjacht met brand aan boord op de Waddenzee. Het 12 meter lange plezierjacht had brand in het motorcompartiment en riep hulp in van de hulpdiensten.

Brandweerlieden van korps Harlingen gingen aan boord van de reddingboten om vervolgens overgebracht te worden naar het jacht dat in de Blauwe Slenk tussen Harlingen en Terschelling lag. Ook bergingsmaatschappij Noordgat bood haar diensten aan met de 'Hurricane'. Het vuur was snel onder controle. Nadat het vuur gedoofd was werd er een sleepverbinding gemaakt en werd het scheepje naar Harlingen gesleept waarna het werd afgemeerd bij een jachtwerf.