Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Brand aan boord veerboot 'Noord-Nederland'

Brand aan boord veerboot 'Noord-Nederland'

TERSCHELLING- Zaterdagochtend heeft er brand gewoed in de machinekamer van de vrachtveerboot 'Noord-Nederland' van Rederij Doeksen. Het schip voer ten tijde van het ontdekken van de brand in de Slenk nadat deze eerder vertrokken was vanaf Terschelling.

Aan boord waren twee bemanningsleden. Het schip vervoerde een aantal vrachtwagens. Na het ontdekken van de brand werd één van de motoren stilgezet en de brandstoftoevoer afgesloten. De reddingboten van de KNRM-stations Terschelling en Vlieland werden gealarmeerd en ook Rederij Noordgat bood haar diensten aan. Reddingboot 'Arie Visser' heeft gealarmeerd brandweerpersoneel van West-Terschelling aan boord genomen en naar het schip gebracht. De 'Noord-Nederland' is op eigen kracht naar de haven van Terschelling gevaren, waarna er inspectie van het motorcompartiment kon plaatsvinden. Mogelijk is een oververhitte motor de oorzaak van de brand geweest.

Brand aan boord veerboot 'Noord-Nederland'