Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Brand viskotter Harlingen lastig te bestrijden

Brand viskotter Harlingen lastig te bestrijden

HARLINGEN- Diverse brandweerkorpsen hebben maandagochtend de nodige moeite gehad om een brand aan boord van een viskotter die lag afgemeerd aan de Lange Lijnbaan in Harlingen te bestrijden. De brand ontstond rond 08:45 in één van de ruimen van het schip.

De kotter lag afgemeerd bij een werf voor onderhoudswerkzaamheden. Omdat de brand lastig te bereiken was werd het sein 'Middel-brand' gegeven waarop de harlinger brandweer assistentie kregen van de collega's uit Franeker. Omdat de inzet langdurig bleek te zijn en er sprake was van forse hitteontwikkeling werd besloten om de manschappen die als eerste ter plaatse waren tijdig af te lossen. De aflos werd verzorgd door de brandweerkorpsen van Makkum en Menaldum. Na twee uren kon het sein 'Brand-meester' gegeven worden. Wat de oorzaak van de brand was is nog niet bekend gemaakt.