Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Charterschip gestrand op strand Vlieland

Charterschip gestrand op strand Vlieland

VLIELAND- Dinsdagmiddag, net voor 17:00 is het charterschip 'Noorderlicht' met aan boord 29 passagiers en 2 bemanningsleden gestrand op het strand van Vlieland. Dat gebeurde op de oostpunt van het eiland terwijl het schip onderweg was naar de haven van Vlieland.

De schipper werd door de verkeersleider van de Brandaris nog gewaarschuwd voor de stranding, maar deze waarschuwing kon niet voorkomen dat het 46 meter lange schip op het strand belandde. Ondanks dat reddingboten van KNRM-Vlieland en een aantal bergingsvaartuigen van Rederij Noordgat snel ter plaatse waren en een sleepverbinding tot stand brachten kun het schip niet vlotgetrokken worden. Omdat het afgaand tij was werden de bergingsgpogingen gestaakt. Reddingboot 'Graaf van Bylandt' heeft 29 passagiers, veelal kinderen van boord gehaald en overgebracht naar Vlieland. Daar werden zijn opgevangen. Een deel van hen bagage werd later op de avond van boord gehaald toen het schip hoog en droog lag. De volgende dag zal er wederom geprobeerd worden de 'Noorderlicht' van het strand te krijgen. Wat de oorzaak van de stranding is geweest is nog niet bekend. Ten tijde van de stranding was het zicht zeer beperkt op de Waddenzee bij Vlieland ten gevolge van mist.

Foto's: Emma van Laar

Charterschip gestrand op strand Vlieland

Charterschip gestrand op strand Vlieland

Charterschip gestrand op strand Vlieland

Charterschip gestrand op strand Vlieland