Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Concept Dekkingsplan 2.0 Brandweer Fryslân gepresenteerd

Concept Dekkingsplan 2.0 Brandweer Fryslân gepresenteerd

LEEUWARDEN- In opdracht van alle Friese burgemeesters, die met hun gemeenten samen voor de brandweerzorg betalen, is het concept Dekkingsplan 2.0: Samen Paraat gemaakt. In dit plan is met regionale bril gekeken hoe de brandweerzorg in Fryslân zo veilig, efficiënt en effectief mogelijk ingericht kan worden.

In het Dekkingsplan 2.0: is het uitgangspunt dat alle brandweermensen (bestaand uit beroeps en vrijwilligers), de kazernes en het materieel zo efficiënt mogelijk worden ingezet. In dit dekkingsplan staat waar kazernes het beste kunnen staan, welk materieel waar aanwezig moet zijn en hoeveel mensen beschikbaar moeten zijn in relatie tot de risico's. Het materieel wordt zo over de provincie verdeeld, dat er overal snel hulp geboden kan worden. Een drukke binnenstad stelt uiteraard andere eisen dan een groot en waterrijk gebied. Daar waar veel mensen zijn of waar het risico groot is, zoals bij een ziekenhuis, moet de brandweer snel ter plaatse zijn. Elke post van Brandweer Fryslân heeft toegevoegde waarde en speelt een belangrijke rol in het netwerk van posten die elkaar ondersteunen en versterken. Als sterk netwerk van posten in de uitgestrekte Friese provincie kan Brandweer Fryslân ook in de toekomst samen paraat blijven. Met dit concept Dekkingsplan 2.0: Samen Paraat als uitgangspunt bieden we met meer dan 1200 betrokken en gepassioneerde brandweerlieden, zowel beroeps als vrijwilligers, duurzaam en optimaal hulp waar dat nodig is. En dát blijft de basis, voor nu en in de toekomst. Dat Brandweer Fryslân zich, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag, inzet voor een veilig Fryslân.