Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Drukke dag voor harlinger KNRM-station

Drukke dag voor harlinger KNRM-station

HARLINGEN- Donderdag beleefde het harlinger KNRM-station een drukke dag. Aan het einde van de middag werden de redders gealameerd voor een vastgelopen jacht nabij Kornwerderzand. Na het uitvaren kostte het enige tijd om het gestrande jacht te vinden omdat het zich niet bevond op de opgegeven positie.

Na een tijdje werd het jacht gevonden en vlotgetrokken. Rond 22:30 werden de bemanningsleden opnieuw gealarmeerd. Ditmaal ging het om een platbodem met motorproblemen en een krabbend anker in het Kimstergat, ten noorden van Harlingen. Omdat er op dat moment een stevige wind stond (7 bft) was er enige haast geboden bij deze actie. Het lukte te bemanning van de reddingboten 'Wiecher' en 'Chios' om het anker te lichten en de platbodem op sleep te nemen richting Terschelling. De reddingboot 'Arie Visser' van station Terschelling nam halverwege de sleep over van de reddingboten van Harlingen zodat zij terug konden keren.