Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen

Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen

HARLINGEN- Aan boord van het charterschip 'Mermaid' dat lag afgemeerd aan de drijvende steiger in de Nieuwe Willemshaven in Harlingen heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. De melding van de explosie kwam even na 20:00 binnen bij de hulpdiensten.

Omdat er mogelijk slachtoffers aan boord van het schip zouden zijn werd de hulpverlening opgeschaald. Naast de brandweerkorpsen van Harlingen, Franeker en Leeuwarden werden ook KNRM-station Harlingen en een ambulance gealarmeerd. De eerste eenheid van de brandweer ter plaatse kon echter snel vaststellen dat het om een kleine brand in de stuurhut van de 'Mermaid' ging en dat er geen mensen gewond waren. Wel raakte een hond aan boord van het schip gewond, deze overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Naar de oorzaak van de explosie wordt onderzoek gedaan. 

Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen

Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen

Explosie aan boord zeilcharter haven Harlingen