Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Nederlandse F-35 naar Vliegbasis Leeuwarden

Nederlandse F-35 naar Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Het nieuwe F-35 jachtvliegtuig van de luchtmacht vliegt 23 mei 2016 voor het eerst vanuit de Verenigde Staten naar Nederland. De F-35 voert na de komst in Nederland onder meer een aantal belevingsvluchten voor omwonenden van de vliegbases Leeuwarden en Volkel uit.

Zij krijgen zo de kans het geluid van de F-35 te vergelijken met dat van de F-16. Ook is de F-35 te zien tijdens de Luchtmachtdagen op 10 en 11 juni op de Friese basis. Het toestel is ongeveer 3 weken in Nederland. Volgens de huidige planning komen zelfs beide Nederlandse jachtvliegtuigen over vanuit de Verenigde Staten. Ze landen maandagavond rond 20.00 uur op Vliegbasis Leeuwarden. Er wordt een grote toestroom van spotters verwacht die de F-35 met eigen ogen willen gaan zien landen op Vliegbasis Leeuwarden. In 2019 arriveren de eerste toestellen op Leeuwarden en vanaf eind 2021 op Volkel. Uiteraard is de komst van de F-35 te volgen via de Militaire Luchtvaart-pagina van Scannernet.nl

Bron + foto: Defensie.nl

Nederlandse F-35 naar Vliegbasis Leeuwarden